(foto: real, twitter)

Kliniske Real Madrid slo Barcelona i den 250. El Clasico og gikk til topps i La Liga og påførte rivalenes første ligatap for sesongen.

Karim Benzema scoret Reals åpning etter en retur fra Marc-Andre ter Stegen på Vinicius Jrs skudd.

Federico Valverde doblet mesternes ledelse før pause med en nydelig skudd fra 20 meter.

Ferran Torres reduserte etter en flikk fra fra Robert Lewandowskis, men Rodrygo avgjorde kampen da han satte en straffe på slutten. Og Real Madrid vant 3-1.

Dermed leder Real tre poeng Barcelona og er fortsatt er ubeseiret.

Dette var det første bortetapet i La Liga på nesten ett år for Xavi og Barcelona, som også ser ut til å ryke ut av årets Champions League.

Benzema ledet Real Madrid til Champions League og La Liga-titlene forrige sesong i en sesong som sannsynligvis vil vinne ham Ballon d’Or.

Han har imidlertid hatt en treg start på denne sesongen, og gårsdagens mål var bare hans fjerde.

Den franske landslagsspilleren trodde han hadde satt femte i andre omgang med en fin avslutning utenfor feltet – men han hadde ikke hørt fløyta for offside da han feiret med hjemmefansen.

En mann i flyvende form før søndagens kamp var Barcelonas Robert Lewandowski, som i likhet med Benzema er 34, og en annen kandidat til årets Ballon d’Or.

Lewandowski har scoret ni mål på sine første åtte kamper i La Liga etter overgagen fra Bayern München.

Polakken vil score mange flere mål denne sesongen, men foreløpig viste Benzema at han fortsatt er toppspissen i El Clasico, og vil etter all sannsynlighet også slå Lewandowski i kampen om årets gullball.