Har bevist han behersker engelsk fotball (foto: chelsea, twitter)

Da Thomas Tuchel entret scenen i Premier League, og med sitt yes til Chelsea-jobben presset Frank Lampard ut av klubben, var vi mildt sagt lite happy. Tyskeren hadde vist seg som en blodfattig trener hos PSG som ikke maktet å kontrollere Neymar, Mbappé og resten av stjernegalleriet. Vi tok så til de grader feil.

Kynikeren Tuchel droppet alt som var av underholdende angrepsfotball, gjorde Chelsea-forsvaret pottetett og sørget for de nødvendige scoringene for å vinne kamper og bringe Champions League-trofeet til London og balløya. Nå sikter Tuchel høyere.

LES: Bare å gjøre seg klar for comeback i verdens tøffeste liga

Hva kan være høyere? De Tre Løvene

I sommer viste The Lionesses på hjemmebane at England kan vinne EM, mens gutta måtte gi tapt for luringen Chiellini og Italia i EM-finalen. Likevel, for en sulteforet engelsk befolkning var dette beviset på at nå, nå er England endelig i posisjon til å kjempe om EM -og VM-tittelen.

Så kom Nations League-kamper med tap og poengdeling på rekke og rad. Den genierklærte landslagstrener Gareth Southgate mistet alt momentum i sommer og høst. For der England skulle kose seg klare til VM i Qatar, spilte EM-finalistene seg til nedrykk i Nations League.

Det har vært stille rundt Thomas Tuchel siden han fikk sparken hos Chelsea i begynnelsen av september, ifølge The Telegraph har tyskeren signalisert han er interessert i jobben som engelsk landslagstrener – hvis Southgate tryner i VM-sluttspillet. Han har kontrakt til utgangen av 2024, men fortsetter England som i Nations League, er dette løpet kjørt for Southgate.

LES OGSÅ: Latterlig høy prislapp på Manchester United

Thomas Tuchel sikter mot den største trenerjobben på kloden. Forventningene er enorme, fallhøyden er tilsvarende enorm, samtidig er en EM -eller VM-tittel til England det største som kan skje i fotballverden. Generasjoner har vokst opp på balløya uten å ha opplevd triumf i «deres idrett». Leder Thomas Tuchel England til et trofé, blir det umiddelbart opprettet en engelsk adelstittel for utlendinger.

Om Tuchel er rett mann for jobben, det er et annet spørsmål.