Har vist han har teft når det gjelder talent. (foto: united, twitter)

Noe av det første Man United jobbet med da Erik Ten Hag signerte kontrakt i våres, var å hente Ajax-trenerens tidligere læregutt og midtbanegeneral. Vi ble vitne til sommerens mest kaotiske og langdryge overgangsprosess som endte i at United ville kjøpe, Barcelona trengte å selge – men Frenkie de Jong nektet å forlate Camp Nou. Neste sommer står Premier League-klubben i en helt annen posisjon.

Barcelona brukte sommerens overgangsvindu til å svi av rundt 1,5 milliarder – samtidig med at de jobbet desperat for å kvitte seg med de største lønningene og selge de mest verdifulle spillerne som ikke var avgjørende for sportslig suksess. Frenkie de Jong var plassert i begge kategoriene: En av de best betalte som kunne bringe opp mot 900 millioner kroner til kreditorene.

Selv om Erik ten Hag fortsatt har en høy stjerne hos de Jong, var situasjonen hos Man United lite tilfredsstillende. Skyhøyt lønnstilbud på Old Trafford kunne ikke kompensere for Europaligaspill og en kaotisk situasjon på overgangsmarkedet før Deadline Day.

De Jong valgte å nekte exit, og ble i La Liga med Champions League-billett.

-Jeg ønsket hele veien å bli hos Barcelona, det er derfor jeg forholdt meg rolig i sommer, fortalte nederlenderen etter Deadline Day.

Manchester United – Newcastle, 16. oktober

Barcelona klarte ikke å overtale spilleren Ten Hag så desperat ønsket seg, men på onsdag ble det klart at situasjonen neste sommer kan bli en helt annen. Med nok en Champions League-kamp uten seier etter 3-3 mot Inter Milan, er Barcelona så og si ute av de bestes selskap.

Tredjeplass i gruppe C med to kamper igjen å spille. Hvis Inter slår Viktoria Plzen om to uker, er Barca og de Jong ute.

Xavi hadde i sommer innfunnet seg med at klubben trengte et betydelig spillersalg for å balance the books, mister Barcelona inntektene fra Champions League etter gruppespillet, er salg av de Jong uunngåelig.

De Jongs tidligere Ajax-trener og mentor har da fått en sesong på seg til sette Ten Hag-fotballen hos United, en type fotball der Frenkie de Jong vet han vil få en nøkkelrolle i tillegg til gigantlønnen. Hos Barcelona ser det ut som det uansett over for 25-åringen.

Denne gangen blir Frenkie de Jong Manchester United-spiller.