Rafael Nadal

Rafael Nadal har gitt sitt første store intervju siden han spilte sin siste kamp for nøyaktig åtte måneder siden, i Australian Open med Juanma Castano i Movistar Plus+.

Noen måneder senere kunngjorde han at han ikke ville spille resten av sesongen, men at han muligens ville komme tilbake neste sesong for et siste år med tennis.

Les: Manchester United manager Erik ten Hag angrer ikke de signerte Rasmus Højlund fremfor Harry Kane

Rafael betraktes som en av de beste tennisspillerne gjennom tidene. Hans suksess på grus har gitt han navnet «The King Of Clay». Rafa har hittil vunnet 22 Grand Slam-singel-titler, inkludert en rekord med 14 French Open-titler, OL-gull i 2008 singel, en rekord med 34 ATP World Tour Masters 1000 turneringer, og han var en del av det spanske Davis Cup laget som vant i finalen 2004, 2008, 2009 og 2011. Han fullførte en Career Grand Slam da han vant 2010 US Open, som nummer syv i historien og den yngste av fire i den åpne æraen.

Rafael Nadal mener selv Novak Djokovic er tidenes beste tennisspiller.

I Intervjuet snakket de mye om skader og om hva som kunne vært gjort annerledes.

«Sist gang jeg snakket offentlig visste jeg ikke at jeg måtte opereres,»

«Egentlig hadde jeg problemer siden for halvannet år siden da jeg skadet ribbeina mine da jeg spilte mot Alcaraz i Indian Wells, selv om jeg innimellom vant en annen Roland Garros.

«Noen ganger veier resultatene opp for den daglige smerten.»

Rafael Nadal har fortsatt smerter, men nå er det håndterbart.

«Noen ganger lar ikke foten meg leve i fred, det er vanskelig for meg å gå ned trappene, og det skjer noen ganger,»

«Hvis det gjør vondt er det vanskelig å være lykkelig, det endrer karakteren min når det gjør mer vondt enn det burde.»

«Jeg sa at muligens vil 2024 være mitt siste år,» fortsatte Nadal. «Jeg står ved det, men jeg kan ikke bekrefte det 100%.

«Jeg tror det er en god sjanse for at det blir det, fordi jeg vet hvordan kroppen min er, men hvordan jeg vil være om fire måneder, jeg vet ikke. Jeg er ikke sikker på hva jeg skal gjøre i 2024, fordi det vil endre seg fullstendig avhengig av hva mine mål er.

«Hvis jeg ikke kommer meg, er det én ting, hvis jeg kan konkurrere på et nivå som begeistrer meg, det er en annen…

«Mitt håp er innen midten av november å vite hvordan jeg er fysisk. Dette er fristene jeg har satt for meg selv».

Nadal angrer på hvordan han behandlet kroppen sin tidlig i karrieren.
Selv om temaet pensjonisttilværelse er vanskelig for Nadal å diskutere, legger han skylden for sine fysiske problemer fast på sin egen kappe, noe som tyder på at mangel på omsorg for egen kropp som ung har bidratt til skadeproblemene hans nå.

«Jeg ville endret mange ting i livet mitt og karrieren min. Jeg har tatt feil avgjørelser når det gjelder å beskytte kroppen min,» sa Nadal.

«Jeg gjorde det da jeg var yngre, men i årevis har jeg vært en av de beste spillerne på kretsen. Djokovic har gjort det bedre fordi måten han spiller på har tillatt ham å spille mer enn meg. Men jeg tok feil fordi jeg trodde mine avgjørelser var gode.»

Da han ble presset på hva han ønsker å oppnå etter å ha lagt tennisen bak seg, så Nadal mot sin andre sportslige lidenskap… fotball.

Til tross for sine familiære bånd til Barcelona, har Nadal alltid vært en fan av Real Madrid… han elsker Los Blancos og han håper å bli en del av klubbens struktur en dag.

Les: Ødegaard etter mål for Arsenal i Champions League returen: «Vi er her for å gå hele veien»

«Ja, jeg vil gjerne bli president i Real Madrid»

«Men for øyeblikket er det ingenting å si, for vi har en best mulig president. Etterpå tar livet mange vendinger og man må vurdere om man er i stand til visse ting.»