Verste Arteta har opplevd. (foto: arsenal, twitter)

Martin Ødegaard og Arsenal surfet videre på suksessbølgen. 4-0 seier mot PSV i Champions League foran hjemmepublikum var imponerende. For Peter Schmeichel er det likevel uforståelig det Mikel Arteta tester ut mellom stengene.

Aaron Ramsdale var stor forrige sesong og bidro betydelig til at Arsenal holdt nesten helt inn til Premier League-tittelen. Da klubben valgte å hente inn David Raya på leie fra Brentford i sommer, sto londonklubben plutselig med to av Premier Leagues beste keepere.

LES: Chelsea planlegger å svinge spareøksa til en milliard i årlige kutt

Ramsdale har vært bunnsolid i sesongstarten, forrige helg ble engelskmannen «belønnet» med benken. Mot Everton var David Raya på plass til en clean sheet, mot PSV på onsdag var det fortsatt Raya som voktet buret.

For en av tidenes beste Premier League-keepere er opplegget til Arteta med to førstekeepere totalt meningsløst.

-Jeg forstår det ikke. Jeg forstår ikke hvorfor du ønsker å skape en konkurransesituasjon for keeperne. Det ene du virkelig ønsker fra en keeper er stabilitet, begynner Peter Schmeichel på CBS Sports.

-Hvis du er i en konkurransesituasjon kommer du til et punkt der du begynner å tenke: «Jeg må bevise at jeg er en bedre keeper enn den andre» og prøve ting som keeper som veldig ofte går galt, fortsetter Peter den Store.

-Jeg forstår det ikke, jeg mener det er crazy, og tror Arteta bare skaper et problem han ikke trenger skal skapes, fyrer Schmeichel.

LES OGSÅ: Maguire kan ikke lenger få skylda

Alan Shearer uttalte Arteta «er modig» som bytter keepere, en av Premier League-historiens beste keepere ser på det som ren galskap.