Poch. (foto: chelsea, twitter)

Vi har ikke helt blitt kloke på Chelsea-eiernes strategi. Etter to overgangsvinduer der Todd Boehly og gjengen dundret inn på overgangsmarkedet med milliarder, har londonklubben med Pochettino ved roret brukt 456 millioner euro på nye spillere, 116 millioner av dem på en ecuadoriansk 21-åring som nå er ute med skade. Utenfor Champions League denne sesongen og heller ikke spesielt gode utsikter for å spille seg dit for neste sesong, passer ikke regnestykket inn i Financial Fair Play-boka til UEFA. Nå bekrefter en av Chelsea-eierne at det kommer drastiske kutt.

-Laget hadde en tøff første sesong, vår første, vi har fantastisk mye talent, begynner Clearlakes co-founder Jose Feliciano ifølge Daily Mail på en konferanse i Paris.

LES: Doblet markedsverdien etter at han forlot Stamford Bridge

-Jeg tror vi vil prøve å redusere lønn og operasjonelle utgifter i klubben med over 92 millioner euro per år (over en milliard kroner).

Flere av spillerne i førstelagstroppen har fått spesielt lange kontrakter med eierne, så her er det trolig ikke mye å kutte. For en spiller som Thiago Silva, med kontraktsutløp i 2024, betyr dette at han går mot tøffe forhandlinger.

Dette betyr også at Chelsea må fortsette å selge spillere, løsningen kan være en haug med akademispillere som banker på døra.

LES OGSÅ: Maguire kan ikke lenger få skylda

Vi tar uttalelsene til Feliciano som positive tegn på at Chelsea-lederne fremover skal ta av seg solbrillene og bygge en klubb som er inne for det lange løp.