Tomori har spilt seg tilbake til det engelske landslaget. (foto: tomori, twitter)

Vi har sett det før og kommer til å se det igjen: Spillerne som får en birolle og knapt nok det i de største klubbene, som virkelig gnistrer til når de bytter klubb. Fikayo Tomori er en av spillerne Chelsea-supporterne nå måpende følger med på i suksessen hos AC Milan.

Den tidligere akademispilleren hos Chelsea ble sendt på en hvileløs utleietilværelse fra 2017 til 2021 med fattige 27 kamper i den blå drakta. Ingen av Chelsea-managerne har sett verdien i Chelseas homegrown midtstopper, AC Milan ble derimot overbevist da den engelske spilleren var på utleie i 2021. Det endte med permanent overgang, nå står 25-åringen med 111 kamper i Milan-drakta og har virkelig fått ut potensialet sitt utenfor Stamford Bridge.

LES: Skulle vente å se om Tottenhams største stjerne fortjente forlengelse – nå er all tvil fjernet

Chelsea har latt den ene etter den andre akademispilleren gå, etter Mason Mount i sommer kan Conor Gallagher raskt bli den neste. Overgangsjournalist Romano forteller han får stadige spørsmål om Tomori.

-Noen Chelsea-supportere har spurt meg om Fikayo Tomori etter hans glimrende prestasjoner for AC Milan. Verdien hans har definitivt doblet seg siden han byttet ut Stamford Bridge for San Siro, forteller Romano til Caughtoffside.

LES OGSÅ: Maguire kan ikke lenger få skylda

AC Milan-oppholdet har også gitt Tomori retur til det engelske landslaget. Spørsmålet er om Chelsea må tenke gjennom strategien når de dumper den ene etter den andre av akademispillerne sine for å blidgjøre sine skiftende managere.