I går vant Chelsea 6 – 0 over Everton og nå London klubben fortsetter å klatre opp på Premier League-tabellen og nærmer seg et nivå som ikke lenger er flaut.

Chelsea manager Mauricio Pochettino som begynner å sitte trygt i jobben skjemmes over krangelen om hvem som skulle ta straffe på stillingen 4–0. Abdoulaye Doucoure eller Cole Palmer!

Les: Har klar en ny kontrakt til Ada Hegerberg

Til spillerne hadde han følgende melding etter kampen: «Jeg fortalte spillerne at dette er siste gang jeg aksepterer slik oppførsel. Det er umulig å oppføre seg slik etter en slik prestasjon».

Usett opptak av Chelsea-spillere som krangler om hvem som skal ta straffen, avslører nøyaktig hva som skjedde.

Palmer hadde allerede scoret et hat-trick i første omgang da Chelsea demonterte Everton 6-0, og som vest-londonernes faste straffetaker denne sesongen, var det ventet å ta straffen denne gangen også.

Nye Sky Sports-opptak har avslørt at mens Palmer var på dekk, snappet kantspiller Noni Madueke ballen ut av hånden til Malo Gusto, foran spiss Nicolas Jackson.

Les: Skal gjennomgå reglene for å unngå pisking av fotballspillere

Da Madueke gikk til straffemerket, med ballen gjemt under armen hans, fortsatte han og Jackson å krangle inderlig om hvem som skulle ta straffen. Thiago Silva kom deretter over for å senke spenninger, la armene rundt paret og delte sine tanker uten filter.

På dette tidspunktet, da Jackson trakk seg tilbake, så Madueke ut til å vinne argumentet bare for at Palmer, som hadde scoret åtte av åtte straffer den sesongen, skulle gripe inn og ta ballen fra lagkameraten.

Chelsea-skipper Conor Gallagher støttet også Palmers påstand, mens Jackson deretter returnerte til gruppen for å komme med en siste desperat bønn. Da Palmer satte ballen ned, ble det dytting og dytting mellom Madueke, Jackson og Gallagher. Men Palmer tok og sendte til slutt spot-sparket.

I sine intervjuer etter kampen ba Chelsea-sjef Mauricio Pochettino til fansen om unnskyldning for spillernes oppførsel.

Han sa: «Det er en skam. Vi kan ikke oppføre oss på denne måten, jeg sa til dem «dette er siste gang med denne oppførselen».

«Det er umulig å ha denne typen oppførsel etter denne forestillingen. Skal vi være et flott lag, må vi endre oss og tenke på en kollektiv måte.


«Jeg beklager, men jeg kan bare ikke komme over det, de er bokstavelig talt barn 😭»


«Det er en prosess for et ungt lag som trenger å lære mye. Jeg snakket om dette til spillerne etter kampen. Det er siste gang jeg vil se noe slikt. Jeg vil be om unnskyldning til fansen.

«Vi må gjøre det klart neste gang det skjer. De må lære og være profesjonelle. Vi må være fokusert på kollektivet. De visste at det var Cole. Cole er taker. Det er et tydelig eksempel på at det er en prosess vi fortsatt trenger å lære.»

På spørsmål om Madueke og Jackson ville bli straffet og om de ba om unnskyldning, la Pochettino til: «Nei [det blir ingen straff]. Det handler om å lære. De er unge gutter.

«Husker du Burnley? Ingen ønsket å ta og han [Palmer] viste personligheten… Disiplinen kommer til å bli sterkere. Hvis de oppfører seg som et barn? Her er det umulig. Det er en skam og uakseptabel ting.

«Jeg tror vi alle var enige om at denne oppførselen ikke kan skje igjen, og de tok feil… Vi er som på en skole nå for å vise at de tok feil og de trenger å lære. Hvis de ikke lærer etterpå, tar vi noen avgjørelser. Nå det er i ferd med å lære og bruke denne typen erfaring til å gå videre og bli bedre.»

Cole Palmer har 20 mål i Premier League denne sesongen, akkurat like mange som Erling Braut Haaland.