Erling Braut Haaland i aksjon for Norge: Bilde: Herman B. Jahren

Kylian Mbappe ser mer og mer sannsynlig ut til å slutte seg til Real Madrid denne sommeren etter at La Liga-president Javier Tebas hevdet at det var en ‘99,9%’ sjanse for at Paris Saint-Germain-stjernen ville spille for Carlo Ancelottis lag neste sesong.

I fjor sommer utførte den spanske avisen Marca en undersøkelse blant Real Madrid fans om hvem de ønsket seg den franske superstjernen Kylian Mbappe eller målmaskin Erling Braug Haaland. – Haaland vant overbevisende.

Les: Usett opptak av Chelsea-spillere som krangler om straffe viser nøyaktig hva som skjedde

Mbappe skal ha informert PSG i februar om hans intensjoner om å forlate de franske gigantene ved utløpet av kontrakten hans på slutten av sesongen, selv om ingen formell kunngjøring har blitt gjort om fremtiden hans.

25-åringen skal også ha hatt omfattende samtaler med Rea Mandridl om en overgang til klubben, etter å ha avslått muligheten til å flytte i 2022.

Tebas, som talte på et sportsstevne denne uken og avslørte sine tanker om Mbappes fremtid, samtidig som han kommenterte de «kompliserte» sjansene til at Manchester City-spissen Erling Braut Haaland til slutt flytter til La Liga.

«Jeg vil gjerne se de beste i konkurransene våre,» sa Tebas. «Jeg gir Mbappé en 99,99 % sjanse for at han vil spille neste sesong for Real Madrid. Haaland er mer komplisert. «Han har vært i City en for kort for å vurdere å dra videre.»

Real Madrid har lenge vurdert Haaland, men det er umulig å hente både Mbappe og Haaland samtidig. Til det er selv lønnsbudsjettet på 800 millioner euro for lite. – Det trengs mer enn to spillere for å ha et fotball-lag.

Les: Skal gjennomgå reglene for å unngå pisking av fotballspillere

Man må trolig vente på Erling Braut Haaland, pappa Alfie Haaland, som er en del av team Haaland etter overgangen til Manchester City i fjor sommer at det ikke var aktuelt å flytte til en annen liga før om tre år.

Haaland antas å ha en frigjøringsklausul i kontrakten som tillater ham å forlate denne sommeren for 200 millioner euro, selv om City ønsker å tilby 23-åringen en ny avtale for å fjerne tilstanden, og spilleren er heller ikke ute etter en exit.

Noen rapporter har hevdet at Real foretrakk Haaland på grunn av hans naturlige evne som spiss, mens Mbappe foretrekker å spille på venstrekanten – en rolle som for tiden er besatt av Vinicius Junior.

Til tross for det posisjonelle sammenstøtet, forventes Mbappes flytting til Real å være en formalitet mens Haaland vil forbli i City på ubestemt tid.