TV 2 har sikret seg rettighetene til å vise norsk fotball fra 2023 til 2028. Prislappen er på 4,5 milliarder – nå har norske fotballfans fått vite hva de må betale for å se Eliteserien, Toppserien og NM neste år.

Overfor Dagbladet bekrefter pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, at kanalens eneste Eliteserie-pakke for den kommende sesongen vil koste 399 kroner.

– I tillegg til Eliteserien, får man tilgang til alt det andre TV 2-innholdet. Hver serierunde vil to til tre kamper bli vist på åpne kanaler, altså TV 2 Direkte og Sport 1, men skal du se alt, må du ha abonnement på TV 2 Play, forteller Dahl.

LES: Terminerer kontrakten til stjernespiller med umiddelbar virkning

Dette er en solid økning fra i fjor da Discovery hadde rettighetene om man bare vil Eliteserien. Da kostet det 179 kroner i måneden for å se Eliteserien.

Men det er liten tvil om at TV2 tilbyr en bedre totalpakke om man er interessert i Champions League, spansk fotball, filmer og TV-serier.

I disse tider da alt blir dyrere har ikke kritikken latt vente på seg.

TV2 fikk også massiv kritikk da de satte opp prisen på Premier League i fjor. Nå er det Viaplay som har de norske rettighetene for Premier League, også de har priset seg lavere enn det TV2 gjorde.

Flere har etterspurt at man bør kunne kjøpe tilgang til kun det man vil se og at man ikke må kjøpe en pakke med innhold man kanskje ikke vil ha.

SISTE: Storklubb ønsker VMs beste keeper!

Jan-Petter Dahl forteller til Dagbladet at det ikke var aktuelt for TV 2 å lage en pakke der man betalte en lavere pris for å bare se eksempelvis Eliteserien eller OBOS-ligaen.

– Det er sånn vi har valgt å pakketere våre rettigheter. De fleste andre gjør det også på den måten. Vi hadde det sånn med Premier League, som var inkludert i totalproduktet vårt.

Dette inngår i TV 2 Play Total:
Inkludert tilgang til Disney+
Sport, norsk fotball, Champions League, La Liga
Alt av film og serier, Britbox
Eksklusivt norsk innhold
Nyheter og aktualitet, TV 2s direktesendte kanaler
4 skjermer
4K (utvalgte kamper)