The Man with a Plan. (foto: united, twitter)

Forrige sesong var Marco Asensio en av Ancelottis utvalgte, denne sesongen har det meste handlet om Fede Valverde ute på høyrevingen hos Real Madrid. Knapt med fra start har Asensio rotet seg inn i en situasjon der han og Real ikke blir enige om forlengelse av kontrakten – og får heller ingen spilletid. I Premier League gjør tre klubber seg klare.

Carlo Ancelotti har null problem med å holde spilleren med 42 kamper på banen forrige sesong på benken, heller ikke at 26-åringen spaserer ut som free agent neste sommer. Real-manageren vet han da får tilbake Brahim Diaz fra utleie hos AC Milan, som han ser på som en tilsvarende backup-løsning som Asensio.

LES: Gareth Southgate ble sendt på gangen

Asensio har spilt for kongeklubben siden 2015, i sommer skal tre Premier League-klubber ha holdt ekstra godt øye med kontraktsforholdningene til 26-åringen: Manchester United, Arsenal og Liverpool.

Ifølge Footballtransfers vurderte alle tre å signere Asensio før sommerlukking, men holdt seg unna budknappen i vente på at Real-spilleren er ute som free agent. Situasjonen har ikke endret seg noen måneder senere, Asensio skal ifølge det engelske mediet fortsatt stå på lista hos trioen.

Manchester United ønsker å tilføre attacking depth til troppen, der Asensio kan være ideell for dette, Arsenal har sendt klare signaler om at de ønsker seg en kreativ ving, Liverpool har Asensio som et klart alternativ til å stryke angrepet etter at Sadio Mané valgte å plassere scoringene sine for Bayern München denne sesongen (3 på 7 Bundesliga-kamper så langt and counting).

Fortsetter situasjonen med benkesliting for Asensio frem mot jul og gjennom overgangsvinduet, blir vi ikke overrasket hvis 26-åringen presser frem en overgang i januar: «Den som skal signere meg, får betale meg ut NÅ».

LES: Dortmund har bestemt seg for å utfordre Liverpool

Da får vi se om det er Man United, Arsenal eller Liverpool som er ivrigst.