Bellerin med den kule barte. (foto: barca, twitter)

Vi har sagt det før, og sier det igjen: Trenerne i de største klubbene holder pusten når det kalles til landslagstjeneste. For det første brytes rytmen i den daglige treningen hos klubben, for det andre er det umulig å vite hvilke spillere du disponerer til neste seriekamp. For Xavi kan denne runden i Nations League koste Barcelona dyrt.

Den verste var Ronald Araujo, som etter skaden mot Iran rulles inn på operasjonsrommet på onsdag for reparasjon og fravær på «ubestemt tid». Så fikk Xavi beskjed at to angrepsspillere også kommer tilbake med skader i bagasjen. Den sterke 1-0 seieren til Nederland mot Belgia har kostet for Frenkie de Jong og Memphis Depay. Det skal ikke være noe alvorlig, men likefullt smeller som kan redusere innsatsen i Barca-drakten.

LES: Newcastle kaster seg inn i racet om årets Champions League åpenbaring med over en halv milliard

Jules Koundé ble også sendt hjem til Barcelona fra landslaget med skade, der han misset Frankrikes triste 2-0 tap mot Danmark.

På tirsdag meldte Barcelona at en av sommerens sist ankomne forsterkninger, Hector Bellerin, kjente smerter i kneet på tirsdagens trening og sendes for tester på onsdag. Her kan Xavi ikke skylde på landslaget, men denne skaden kommer på toppen av de andre.

LES OGSÅ: Dortmund har bestemt seg for å utfordre Liverpool

På lørdag venter Mallorca i La Liga, de kommer ikke til å vise medfølelse for Xavi.