Skuer utover troppen, men ser for få midtbanespillere. (foto: liverpool, twitter)

Jürgen Klopp har fått en seig start på Premier League-sesongen. Ikke bare har den største rivalen hentet inn Erling Haaland, som direkte hamrer inn 11 mål på syv runder og gir Guardiola forspranget som kan koste Liverpool tittelen, erkerivalen Man United har stått opp fra dvalen med Erik Ten Hag, og ligger over Liverpool på tabellen. Skader på midtbanen har gitt Klopp en solid dose hodebry, frem mot vinterens overgangsvindu må det tas en del viktige avgjørelser.

Det er ingen hemmelighet at Klopp digger spillertypen til Jude Bellingham, det er heller ingen overraskelse at Liverpool er sterkt linket til en overgang med tenåringen. Ulike engelske medier hevder det jobbes med en signering i januar med Dortmund-spilleren, med selve overgangen etter sesongen. Utfordringen for Klopp er at Liverpool ifølge The Athletic kan vente seg hard konkurranse fra Manchester United og City.

Premier League: Liverpool – Brighton, 1. oktober

Fra Bundesliga-klubbens side er det inget ønske å selge, samtidig som sportsdirektør Sebastian Kehl og gjengen har erfart med Jadon Sancho og Erling Haaland at det er bare er spørsmål om tid og euros når Premier League-gigantene har bestemt seg for en Dortmund-spiller.

I midtstopperkabalen til Klopp er det et annet kort som må passe inn. Naby Keita har kontraktsutløp i sommer, der Liverpool risikerer å få en repetisjon av Wijnaldum-prosessen som endte med exit free transfer-overgang til rival PSG. Nå fikk ikke Ligue 1-klubben mye glede av den nederlandske landslagspilleren, men for Klopp var den sentrale midtbanespilleren en av de mest betrodde. Siste sesong i den røde drakta var Wijnaldum på banen i 51 kamper.

Champions League: Liverpool – Rangers, 4. oktober

Nå er ikke situasjonen helt den samme med Keita, som totalt har 117 kamper siden overgangen fra RB Leipzig i 2018, men det er helt tydelig at 27-åringen fortsatt spiller en rolle hos Klopp. Ifølge overgangsjournalisten Romano har det pågått forhandlinger mellom klubben og Keita siden årsskiftet, nå er vi bare tre måneder før midtbanespilleren kan forhandle med andre klubber.

Blir ikke Liverpool og Keita enige før nyttår, blir en januar-exit på den guineanske landslagsspilleren muligheten for Liverpool å cashe inn noe på 52,75 millioner punds-investeringen. Med 14 Premier League-kamper fra start forrige sesong og fortsatt ikke på banen denne sesongen, forventer 27-åringen garantier for at han skal satses på, før han signerer.

Ifølge Bild har Borussia Dortmund begynt å forberede seg på et lag uten Bellingham, og har satt nettopp Naby Keita på ønskelista. 27-åringen har vist han behersker tysk fotball, med sine solide 17 scoringer og 15 assists på 71 RB Leizpig-kamper.

Bundesliga: Köln – Borussia Dortmund, 1. oktober

Dette må friste Keita. For Liverpool betyr det at nok en faktor gjør det mer utfordrende å få midtbane-kabalen til å gå opp denne sesongen.