Fikk ikke være med Maguire inn i garderoben etter Italia-tapet.

3-3 mot Tyskland er ikke et stort nederlag, men årets Nations League har før det vært en sammenhengende skuffelse for landslaget som nok en gang «endelig» skulle være kandidat til å nå til topps i et VM-sluttspill. Nedrykk i Nasjonsligaen etter Italia-tapet fikk spillerne til å sende Gareth Southgate på gangen.

Etter 1-0 tapet mot Italia var de engelske landslagsspillerne nede i kjelleren og trengte å diskutere situasjonen før kampen mot Tyskland på mandag – uten treneren.

LES: Skal nekte Liverpool forsterkningen supporterne går og venter på

Southgate forteller, tydeligvis ikke såret av å bli sendt på gangen.

-De spurte om de kunne holde et møte alene og snakke ting igjennom. For meg var det et positivt tegn… I mine øyne har de beste lagene selvfølgelig bruk for enestående lederskap fra trenerteamet og alle andre, men de beste lagene har også en riktig kjerne av spillere som leder, sier Southgate på et pressemøte etter 3-3 kampen mot Tyskland.

Ikke alle trenere ville sett dette som like positivt, Southgate.

Såvidt vi vet slapp Southgate å stå utenfor garderoben etter kampen mot Tyskland.

Det som gjør ting litt beroligende, er at England møter Iran, USA og Wales i VM-gruppespillet. Det som gjør det alt annet enn beroligende, er at Nations League-kampene viste De Tre Løvene har en gjeng med briljante enkeltspillere, men mangler maskineriet for å jobbe inn seire. «Mesterskapsspøkelset» henger fortsatt over den stolte fotballnasjonen.

LES OGSÅ: Ligger an til budkrig mellom Chelsea og United i januar