The Gaffer Ange Postecoglou. (foto: Tottenham)

Wayne Rooney har skjønt han må koble seg helt fra sin fenomenale karriere som spiller hvis han skal lykkes som trener. Hos Derby viste han litt av potensialet som ligger for å bli en god trener – hvis han ikke har for dårlig tid. 38-åringen varslet i 2022 om et helt spesielt talent som var på vei opp hos Derby, nå følger Tottenham Rooneys råd om den irske 21-åring.

Ikke så mange har fått med seg navnet Festy Ebosele, men dette er spilleren Rooney virkelig trakk frem de store superlativene for da han skulle beskrive Derbys unge wingback.

LES: Mason Greenwood har fortalt Getafe hva han ønsker

-Jeg sa det for noen måneder siden at han kan bli en superstjerne, han kan bli det han ønsker, uttalte Rooney i mars 2022 til DerbyShire live. Noen måneder senere forsvant Ebosele til Serie A og Udinese. Forrige sesong ble det 13 kamper som innbytter, fire fra start. Denne sesongen har 21-åringen 19 kamper fra start og fem innbytter så langt i sesongen. Med andre ord en solid utvikling hos Italias 14. beste klubb så langt i sesongen.

Wayne Rooney beskrev spilleren i Derby-tiden, med: -Farten og kraften i seg selv er noe enhver spiller ønsker seg. Den andre delen handler om detaljene, som vi pratet om etter kampene. Detaljene i kampen. Hvis han får til dette, kan han gå rett til topps.

ENGELSKE KLUBBER: Manchester Citys toppscorer gjennom tidene kan gjenoppta karrieren

Ifølge HITC er flere engelske klubber veldig interessert i Rooneys favoritt, kilder hos Tottenham melder Postecoglou er på utkikk etter en ny wingback som backup for førstevalgene Pedro Porro og Destiny Udogie. Udogie kommer fra Udinese og har nå spilt seg inn hos Spurs, HITC hevder klubben nå kan være ute etter signering av neste Udinese-spiller, denne med to seniorkamper for det irske landslaget og merkelappen Rooneys favoritt.