Toni Kroos ble emosjonell da Real Madrid-fansen avduket en spesiell hyllest for å markere hans siste kamp på Bernabeu.


Kroos fikk også en æresvakt fra Real Madrid-lagkameratene da han gikk ut for sin siste kamp på Bernabeu.

Kroos annonserte sin overraskende pensjonisttilværelse tidligere denne uken, og bekreftet at han ville avslutte en strålende karriere etter EM 2024 med Tyskland.

Les: «Stol på meg, hvis Ole Gunnar Solskjær kan klare seg, kan jeg definitivt bli manager»

34-åringen har vunnet svimlende 21 trofeer i løpet av nesten 10 år i Real Madrid siden han signerte fra Bayern München i 2014 – og kan legge til nummer 22 med denne sesongens Champions League.

Kunngjøringen hans utløste en strøm av hyllester fra lagkameratene og stjernene i verdensfotballen – selv om forsvarsspiller Lucas Vazquez var helt knust over Kroos’ avgjørelse.

Real Madrid har allerede vunnet La Liga med flere kamper til overs, etter å ha tapt bare én kamp hele sesongen.

Det betydde at deres siste kamp for sesongen mot Real Betis på Bernabeu lørdag kveld kunne tjene som en feiring av Kroos’ karriere. Og Real-fansen sørget for å få mest mulig ut av anledningen, og foldet ut et spesielt banner som hyllest til nummer åtte.

Kroos så synlig emosjonell ut da han så banneret, og løftet begge armene i en anerkjennelse.

Det var ikke alt, men Kroos’ lagkamerater tok på seg Real Madrid-skjorter med navnet og nummeret hans på baksiden før avspark. De dannet deretter en æresvakt, slik at den tyske internasjonalen kunne suge inn den henrykte applausen fra Bernabeu-troende.

Midtbanespillerens tre barn – iført Real-skjorter med farens navn på ryggen – var alle til stede på Bernabeu for å se Kroos’ siste opptreden foran hjemmefansen.

Han vil fortsatt spille én kamp som Real Madrid-spiller, med Los Blancos som konkurrerer i Champions League-finalen på Wembley 1. juni mot Borussia Dortmund.

Og Kroos kan spille opptil syv kamper for Tyskland under EM 2024, avhengig av deres fremgang gjennom turneringen på hjemmebane.

Kroos tok til Instagram for å forklare årsakene til å trekke seg, og innrømmet: «Denne avgjørelsen betyr at karrieren min som aktiv fotballspiller vil avsluttes denne sommeren etter EM.

«Som jeg alltid har sagt: Real Madrid er og blir min siste klubb. Jeg er glad og stolt over at jeg i tankene mine fant den rette timingen for min avgjørelse og at jeg kunne velge den selv.»

Real Madrid 0 – Real Betis 0

«Min ambisjon var alltid å avslutte karrieren min på toppen av mitt prestasjonsnivå. Nå er det bare ledende tanker: a por la 15 [vinne Real Madrids 15. Champions League-tittel]!»