Wolverhampton har sjelden vært først på ballen denne sesongen. (foto: wolves, twitter)

Etter 5-10 kamper inn i sesongen skjer ting på trenerfronten i alle de største ligaene. Dette er tid for flere til å få sparken, men også mulighetenes tid. For Julen Lopetegui kan det bety en overgang til verdens tøffeste liga.

Lopetegui er den spanske landslagstreneren som før VM-sluttspillet i 2018 «glemte» å fortelle det spanske fotballforbundet at han hadde blitt enig med Real Madrid om trenerjobb på San Bernabeu. Det ble et salig kaos rett før mesterskapsstart, der Lopetegui ble sparket og fikk en tidlige enn planlagt overgang til Real Madrid.

LES: Kylian Mbappé vil ha en av Serbias målscorere mot Norge som ny makker

Her gikk det som kjent ikke noe spesielt. Lopetegui skulle ta over etter Zidanes seiersrekke 2016-18, det startet med et smertefullt 4-2 tap mot byrival Atletico Madrid. Dermed var Lopetegui den andre manageren i klubbens historie som startet jobben med fire baklengs (forrige gang var i 1948!).

Det ble liksom aldri bedre. Oktober samme år sørget 1-5 tapet i El Clasico mot Barcelona for at Lopetegui fikk sparken dagen etter.

Hos Sevilla har det gått betraktelig bedre – helt frem til denne sesongen. Julen Lopetegui ledet Sevilla til Champions League-billett i sin første sesong som trener, hentet hjem Europaligatittlen for klubben, men dette er alt ancient history i fotballens verden. 14 poeng bak Barcelona på topp etter syv kamper, det kan ikke aksepteres i Sevilla.

I Premier League har Bruno Lage forrige uke blitt fratatt ansvaret for Wolves-troppen. 6 poeng på 8 kamper og en litt for sterk lukt av Championship, satte strek over portugiserens karriere på Molineux stadium.

LES OGSÅ: Sander Berges favoritt-trener har fått sparken

Timingen i Wolverhampton passer godt for en Lopetegui også på exit. Ifølge Diario de Sevilla jobber agent Jorge Mendes for å sikre Lopetegui trenerjobben hos Premier League-klubben.

Her kan ting skje raskt.