Prat med Luis, lad. (foto: liverpool, twitter)

85,6 millioner pund eller sånn ca. 1 milliard kroner kostet Darwin Nunez. I sommer var Liverpool villig til å bryte klubbrekorden fra da de hentet Van Dijk 2018. I Community Shield i juli med Nunez-scoring klappet Liverpool-supporterne hverandre på skulderen. De hadde skaffet seg en goalgetter som hadde tatt den lynraske akklimatiseringen til engelsk fotball, mens argeste rival City slet med sin tafatte Erling Haaland på topp.

Helt fra dag én har de to unge spillerne blitt sammenlignet, i sommer så det ut som Liverpool hadde truffet gull. Det var da. Siden har Nunez skallet seg til et rødt kort mot Crystal Palace i Premier League med påfølgende karantene, vært 229 minutter på banen og levert 1 scoring og 1 assists for en sterkt presset Jürgen Klopp.

Champions League: Liverpool – Rangers, 4. oktober

Ikke helt uvanlig at en 23-åring skal trenge en innkjøringsperiode i verdens tøffeste liga, utfordringen for den tidligere Benfica-stjerna er nordmannen hos rivalen City. Tre hattrick på rad på hjemmebane, ingen nedskallinger eller karantene, totalt 17 mål på 11 kamper.

Før Haaland, Foden og City holdt lekestue med Manchester United-forsvaret på Etihad søndag, hadde Liverpool gitt fra seg poeng mot Brighton i 3-3 kampen på Anfield. Her hadde milliard kroners-spilleren Nunez bare fått de siste minuttene på banen.

-Han har det bra og tilpasser seg selvfølgelig fortsatt, sånn spillere alltid gjør, begynner Klopp ifølge Goal.

Champions League: Manchester City – FC København, 5. oktober

-Nye spillere kommer inn, og så prater alle om dem og vil ha dem til å prestere med det samme. Det skjer noen ganger, andre ganger gjør det ikke, fortsetter Liverpool-manageren.

Som legger til at det er viktig Nunez ikke bekymrer seg og at han forholder seg rolig.

-Laget har ikke flyten, noe som ikke gjør det lettere for en avslutter, kommer det fra Klopp.

Premier League: Arsenal – Liverpool, 9. oktober

Hadde det bare ikke vært for Haaland ville dette vært helt greit, men når Citys 22-åring hamrer de lyseblå opp i et forsprang på 10 poeng (Liverpool med én færre kamp spilt) etter 8 kamper, da er det nettopp Liverpool trenger at Nunez hopper over innkjøringsperioden.

Når Liverpool betaler en milliard for en spiller, vil alltid prislappen kobles opp til prestasjonene. Det hjelper heller ikke at Nunez ser Haaland fosse i fra. Ikke akkurat de beste omgivelsene for å «beholde roen og ikke bli stresset». For når vi ser på tabellen med de tre beste klubbene så langt i Premier League-sesongen, har alle senterforwards som leverer. Arsenals Gabriel Jesus med 5 scoringer, Citys Haaland med 14 og Tottenhams Kane med 7.

Jürgen Klopp kan gjenta så ofte han vil at Nunez må bruke den tiden han trenger, men sannheten er at hvis Liverpool skal redde inn denne Premier League-sesongen, trenger de leveranser av spilleren på topp.