Nassef Sawiris

Jobben til Steven Gerrard henger i en tynn tråd, etter at Aston Villa bare har levert ni poeng på de to første kampene i Premier League. – En samlet presse tror manageren har to kamper på seg.

Arbeidet har allerede startet med en erstatter i tilfelle torsdagens bortemøte mot Fulham og søndagens hjemmemøte mot Brentford ikke sørger for nok poeng slik at Aston Villa klatrer opp fra den «uakseptable» 16.plassen i Premier League.

Aston Villa skal ønske seg den tidligere Paris Saint-Germain, Tottenham og Southampton manageren Mauricio Pochettino og selv om ingen beslutning er tatt om sparking av Steven Gerrard skal styreleder Nassef Sawiris være fullt klar over at den argentinske manageren ikke kommer billig.

Les: Gjør klart nytt tilbud til Thomas Frank

Den egyptiske milliardæren (Forbes melder om en formue på 6,8 milliarder dollar) Nassef Sawiris er nå pensjonert, hans tre sønner driver Orascom-konglomeratet som har virksomhet i tre store sektorer – bygg, telekommunikasjon og turisme. Det betyr han har nok av tid til å være engasjert styreformann og hovedeier i Aston Villa.

Det var han som ivret for å hente Steven Gerrard fra Rangers for ganske nøyaktig et år siden.

Aston Villa skal ha et langsiktig mål om å være en Champions League klubb, i hvert fall ikke skrape nedrykksstreken.

LES: Skal overtales til å droppe Arsenal