Saliba skuer inn i fremtiden. (arsenal, twitter)

Da William Saliba ble intervjuet i våres, fortalte han at han aller helst ville bli igjen i Ligue 1 hos Marseille. Klubben, med daværende trener Jorge Sampaoli, hadde gitt den unge Arsenal-spilleren på utleie virkelig smaken på det gode fotball-liv. 52 kamper på banen i Marseille-drakta og inget ønske om å returnere til London. Halvveis inn i oktober er situasjonen en helt annen, men i Frankrike jobbes det for å friste Saliba med en retur til hjemlandet.

Det endte i sommer med retur til moderklubben Arsenal. Før Premier League-sesongen startet, fortalte Salibas agent at forhandlingene om kontraktsforlengelse med Londonklubben var så og si i mål. Så smalt det på Premier League-arenaen.

Europaligaen: Arsenal – PSV, 20. oktober

William Saliba har hatt en ekstremt imponerende start på sesongen og har spilt en stor rolle i Arsenals vei til toppen av Premier League-tabellen etter ti kamper. Arsenal har vunnet ni av kampene, 21-åringen Saliba har nøytralisert flere av verdens beste angrepsspillere.


For Arsenal-supporterne kommer Salibas endelige gjennombrudd som bestilt, nå må 21-åringen sikres med videre. Det er bare det at det har blitt stille rundt kontraktsforhandlingene som agenten beskrev som «nesten i mål». Med rundt atten måneder igjen av kontrakten står plutselig William Saliba i en posisjon der han kan stille krav og vurdere sine mange muligheter for veien videre.

Premier League: Southampton – Arsenal, 23. oktober

Ifølge The Athletic har det begynt å bre seg en uro hos Arsenal-ledelsen om at signaturen til midtstopperen kan glippe. Uroen blir neppe mindre når det meldes at PSG har satt siktet sitt på den franske landslagsspilleren. Vi husker da Frankrikes president Sarkozy i sommer blandet seg inn og ba Kylian Mbappé være patriotisk og bli i Ligue 1, noe 23-åringen også endte med. Prestisjen ved å hente en av de kommende franske forsvarsstjernene tilbake til moderlandet er stor. Saliba ble kjøpt fra St. Etienne i 2019, har vært på leie hos Nice og Marseille, og er en spiller med potensialet til å bli en av de store stjernene i Ligue 1.

Ifølge CBS Sport, er 21-åringen på radaren hos PSG, der planen er å forsterke forsvaret. I sommer var Milan Skriniar PSG-mål, men Ligue 1-giganten mislyktes i å overtale Inter Milan til å slippe den slovakiske landslagsspilleren. I William Saliba har det dukket opp et enda sterkere alternativ.

Den unge Arsenal-midstopperen har de siste to månedene vist seg frem som en av de aller beste midtstopperne i verdens tøffeste liga. Så parallelt med at Arteta og gjengen jobber for å overtale Saliba om å glemme de vanskelige første årene hos klubben med kontinuerlige leieopphold, og se mulighetene med tittelkandidat Arsenal, jobbes det i Paris for å posisjonere seg til å overtale Saliba om å returnere til fransk fotball og spille for en av verdens største og rikeste klubber.

Arsenal-ledelsen har all grunn til å være bekymret.