Xavi startet sesongen med en tropp få kunne forestille seg,

3-1 tapet i El Clasico er mer enn tap av tre poeng for Barcelona. Xavi ble hentet tilbake til Barcelona for å hente inn forspranget til erkerivalen Real Madrid. Isolert sett kan Barca leve med et enkeltstående El Clasico-tap, men sett i den større sammenhengen har Xavi gjort seg fortjent til å få sparken.

Vi er de første til å si det var stort å få Xavi tilbake til Barcelona etter noen år med kraftig vingling på Camp Nou. Men som for Solskjær i sin retur til United som manager, har ikke Xavi heller mye tid på seg til å gjenopprette det store ved klubbens spill og jobbe med mentalitet og kultur. Alt dette blir kosmetikk hvis ikke resultatene kommer og klatringen mot titlene fortsetter.

LES: Får skummel konkurranse om signaturen til Premier Leagues nye midtstopperstjerne

Solskjær fikk nesten tre år som United-trener før klubbledelsen trakk tilbake tilliten, Xavi passerer snart ettårs-merket på Camp Nou.

Betyr dette at Xavi fortsatt har arbeidsro i det langsiktige arbeidet med Barca. Vi håper det, men skal La Liga-giganten følge tradisjonen, må Xavi sendes på porten. Med 3-1 tapet i El Clasico har Xavi ledet Barcelona i 50 kamper. Han sikret forrige sesong Champions League-billett, men har denne sesongen misbrukt muligheten og er på vei ut etter gruppespillet.

På 50 kamper har Xavi ledet Barcelona til 28 seire. For en gjennomsnittsklubb helt okay, for Barcelona en katastrofe. Xavi har med dette gjort seg til Barcelona-manageren som har færrest seire etter 50 kamper (siden 2000).

LES OGSÅ: Barcelona tviler på investeringen i Raphinha

Denne La Liga-sesongen har begynt bra med Robert Lewandowski i skikkelig Bayern-form, men sett 50 kamper under ett, så har Xavi skaffet Barca i gjennomsnitt 1.9 points per game (PPG). Til sammenligning leverte den utskjelte forgjengeren Ronald Koeman 1,96 points per game før han fikk sparken. Setién før det nådde et poeng gjennomsnitt på 2.08, Ernesto Valverde kom opp i 2.23.

(fra footballtransfers)

Vi håper Barcelona beholder roen og gir Xavi tid, men følger klubben tradisjonen, er statistikken alt annet enn argument for å beholde klubbikonet i jobben.