Xavi må ha mer. (foto: barca, twitter)

Da Raphinha til slutt endte hos Barcelona, hadde brasilianeren stanset en overgang til Chelsea. Dette var nok en signering Chelsea-eier og vikarierende sportsdirektør Todd Boehly var overbevist om at han hadde på plass. Raphinha hadde de siste sesongene vist han behersker engelsk fotball siden overgangen fra Rennes i 2020, dette var en angrepsspiller Chelsea virkelig trengte.

Thomas Tuchel fikk ikke sin Raphinha, Xavi hadde sørget for at vingen ble hentet til Camp Nou for 55 millioner pund. I London slet Chelsea fra start med både forsvar og angrep. Arsenal hadde også vært inne i kampen om Raphina-signaturen med utsiktene til en spiller som kunne pushe og matche Bukayo Saka, men i motsetning til Tuchel viste Mikel Arteta ingen savn etter en Raphinha på vingen da sesongen startet.

Premier League: Brenford – Chelsea, 19. oktober

Hos Barcelona var det liten tvil om at Xavi hadde enorme forventinger til den brasilianske landslagsspilleren. Midtveis i oktober har forventningene snudd til gryende skepsis.

Raphinha har fått tillit fra Barca-manageren i tolv kamper så langt i sesongen, men likevel få hele kamper. I Champions League har det blitt tre kamper med rundt 60 minutters spilletid i hver, men når scoringene ikke kommer og Barcelona er på stø kurs ut av Mesternes Mester, stilles det spørsmål til Raphinhas egentlige potensiale. I La Liga har det kommet 1 scoring og 1 assist på 9 kamper, noe som beskriver at dette er a whole new ballgame fra Premier League. 11 Premier League-scoringer på 35 kamper forrige sesong for klubben som virkelig slet, har definitivt ikke gitt noen direkte overføringsverdi for Barcelona.

La Liga: Barcelona – Villareal, 20. oktober

Robert Lewandowski tok overgangen til spansk fotball uten problemer med 9 La Liga-scoringer og 5 i Champions League, Raphinha er ikke i nærheten av å spille opp til det Xavi trenger og forventer av vingen.

Ifølge den spanske AS-journalisten Javi Miguel, har signaler fra Barcelona kommet at de ikke er videre imponert over brasilianeren, hvor tvilen brer seg om signeringen av Raphinha var riktig.

Det bidro heller ikke at Barcelona gikk på det sure El Clasico-tapet, hvor Ferran Torres sto for trøstemålet til Barcelona i 3-1 kampen på San Bernabeu.

La Liga: Real Madrid – Sevilla, 22. oktober

Barcelona er i en økonomisk skis, som forutsetter at klubben kvitter seg med spillere som ikke bidrar direkte til sportslig suksess. Lønnsutgifter må kuttes og salgsinntekter sikres på erstattelige spillere. Frenkie de Jong er på god vei ut på overgangsmarkedet i januar, fortsetter Raphinha med å ikke forsvare investeringen Barcelona gjorde i ham, tenker vi Barca om ikke lenge ser på regnestykket ved et Raphinha-salg.