Kan fortsatt score mer, men det kommer. (foto: arsenal, twitter)

I 2008 var UEFA, FIFA og FA mildt sagt kjølige til Premier Leagues idé om å kjøre en ekstra Premier League-runde på utenlandsk jord. Nå er verdens tøffeste liga tilbake med eksportplanene.

Det er The Athletic som hevder Premier League jobber med planen om å arrangere kamper i utlandet for å øke eksponeringen. USA, Kina, India, Brasil og Indonesia er identifisert som markeder som kan utvikles. Selv om det kan ta flere år før dette settes i system, kan det bli en liten forsmak med pre-season turnering i USA neste år.

Les: Nye skader: Juventus skal møte Chelsea uten to matchvinnere

Hockey interesserte har fått muligheten til å dra til Sverige for å oppleve NHL-kamper, der amerikanerne tar med seg hele sirkuset og leverer en vaskekte NHL-opplevelse til hockey hungringe skandinaver. Nå skal Premier League gi det amerikanske og asiatiske markedet mulgheten til å sende mer penger i retning balløya.

Eksport for alle penga. (foto: united, twitter)

La liga-president Javier Tebas er allerede grønn av misunnelse på Premier Leagues omsetning, eksponering og mulighet til å tiltrekke seg de beste spillerne i verden, nå kan han få mer å bekymre seg for.

Les: Ikke rart Thierry Henry satt på tribunen og gliste