Har skjønt det må sluttes å vingle i spissposisjon.

Hvis du nevner navnet Michael Edwards, kommer det gjerne et anerkjennende nikk fra Liverpool-supportere. 43-åringen er historie på Anfield, men har siden 2011 spilt en sentral rolle i klubben og suksessen som de siste sesongene har fylt premieskapet til Liverpool. Dette er mannen som kjenner til alt som ligger bak suksessen til de røde, en kunnskap noen i London gjerne vil ha tak i.

Nå har ikke Chelsea lidd noen nød når det kommer til sportslig suksess, men suksessen kobles opp til jobben den tidlligere direktøren Marina Granovskaia la ned på Stamford Bridge. 2020/21-sesongen ble hun velfortjent kåret til den beste klubbdirektøren i Europa.

LES: Klart for Jens Petter Hauge-overgang

Etter at Todd Boehly og gjengen kjøpte opp Chelsea i våres, var det naturlig at Abramovich sin nærmeste medarbeider måtte gå. Boehly har tatt på seg jobben som vikarierende sportsdirektør, men etter resultatene på overgangsmarkedet denne sommeren å dømme, blir dette ikke en permanent oppgave for amerikaneren.

Ifølge The Athletic har Chelsea kontaktet Edwards for å overtale den tidligere sportsdirektøren hos Liverpool (2016-22) til å gjøre «sin greie» på Stamford Bridge. Dette er mannen som er en av nøkkelpersonene bak Liverpools suksess, kunnskapen og teften Edwards sitter på vil være ekstremt verdifull for Chelsea.

LES: Noen som husker Cristiano Ronaldos stolte bilkjøp forrige gang han spilte for Manchester United?

Michael Edwards og Klopp.

Vi tipper de nye Chelsea-eierne brukte det som var av virkemidler for å overtale den tidligere Liverpool-direktøren, men ifølge The Athletic takket Edwards nei. Han planlegger å ta seg en pause, og lot seg ikke overtale til å endre planene for å jobbe for en av Liverpools største rivaler.

LES: Toårskontrakt og 60 millioner i årslønn ligger og venter på Memphis Depay

Vi kan nesten høre det pustes lettet ut i Liverpool.