En smilende Tuchel - før han tapte poeng til Tottenham, hadde en close encouonter med conte og tok med seg rødt kort. (foto: chelsea, twitter)

Som vi digger Premier League! Nå skal vi ikke oppfordre voksne menn til å bruse seg opp fem centimeter fra ansiktet til hverandre, men når Antonio Conte og Thomas Tuchel gikk i clinch i London-oppgjøret på søndag med påfølgende røde kort, da er det en del av underholdningen. Flere kamper på kamparenaen, langs sidelinjen og på forhandlingsrommet kommer nå på løpende bånd.

Dette er definitivt en av de beste månedene for fotball entusiaster. Samtidig som det pågår en intens kamp på gressmatta for å etablere et forsprang i Premier League-starten, knives det tilsvarende hardt for å sikre seg de siste forsterkningene på overgangsmarkedet.

Chelsea så ut til å stikke av med den prestisjefylte seieren over byrival Tottenham med 2-1 ledelse frem til seks minutter på overtid. Så sendte nykommer Ivan Perisic frem Harry Kane til en ekstatisk utligning. Chelsea hadde kontrollert store deler av kampen, eller som Tuchel formulerte det: «Vi kontrollerte det i 90 minutter».

Uansett hvor lite Chelsea-manageren eller supporterne på Stamford Bridge satte pris på dommeren innsats denne søndagen, Tottenham tok et råsterkt poeng som skal bli godt å ha med seg i innspurten neste mai når det skal fight’es om tittel og Champions League-billett.

Kommende søndag er det Chelsea sin tur for bortekamp med et intenst oppgjør på Elland Road:

Leeds – Chelsea, 21. august, 15.00

Jesse Marsch og Leeds så sterke ut på lørdag, men måtte forlate Southampton med 2-2 og poengdeling etter en sen redusering av Kyle Walker-Peters ni minutter før full tid.

Tottenham får oppgaven med å sende Wolves ut av London uten poeng, Bruno Lage og Wolverhampton var alt annet enn fornøyde med målløs kamp mot nyopprykkede Fulham på Molineux forrige runde, selv om manager Marco Silva viste med 2-2 kampen mot tittelkandidat Liverpool at Fulham er i posisjon til å nekte å tape denne sesongen.

Tottenham – Wolverhampton, 20. august, 13.30

Antonio Conte må se seg fornøyd med sommerens overgangsvindu med solide forsterkninger på topp. Det var ingen bombe at Richarlison ville bort fra Everton etter forrige sesong, heller ikke at gjengen fra Goodison Park valgte å selge til en Premier League-klubb med betalingsviljen i orden. For Thomas Tuchel er situasjonen en helt annen. Timo Werner er historie på Stamford Bridge, Romelu Lukaku fikk sin sårt ønskede retur til San Siro på utleie. Flere signeringer har gått i vasken for de nye Chelsea-eierne denne sommeren, nå styres det inn mot å ta en av Frank Lampards kommende stjerner.

21-åringen Antony Gordon har gått gradene på akademiet hos Everton og har solide 62 kamper bak seg for seniorlaget (4 scoringer, 8 assists). Venstrevingen var et av lyspunktene hos Everton forrige sesong, ifølge BBC har både Newcastle og Tottenham banket på hos Everton i sommer, men holdt seg i tenkeboksen. Ifølge BBC har Chelsea meldt seg på og sløser ikke bort tiden. Bud på 40 millioner pund er skjøvet over forhandlingsbordet.

Everton har innsett at den engelske U21-landslagsspilleren er tapt når Champions League-klubben Chelsea har bestemt seg. Ifølge BBC ble budet avvist, men når Chelsea ikke ble skremt bort, lukter Everton-gjengen muligheten til å presse prisen opp i 50 millioner pund for å slippe Gordon i sommer.

Everton skjønner når Chelsea-gjengen har bestemt seg for at dette er hvertfall ikke en kamp de akter å gi fra seg til Tottenham.