Skal ha full fokus på en tropp som leverer. (foto: everton, twitter)

Samtidig som Everton er i sorg etter at deres formann Bill Kenwright døde 78 år gammel kommer det en nyhet som kan få grusomme konsekvenser.

The Telegraph skriver at klubben kan straffes med tolv minuspoeng for å bryte Premier Leagues økonomiske regler.

Premier League har allerede ha anbefalt det store poengfradraget, men det blir første endelig avgjort av en uavhengig kommisjon.

Les: Klar til å legge inn bud på ikke en, men to Paul Pogba erstattere

Everton er rapportert å ha økonomiske tap på 304 millioner pund, tilsvarende 4,1 milliarder kroner over en treårsperiode, noe som nesten tregangeren Premier Leagues grense på 105 millioner pund. Samtidig skal Everton hevde at klubben fulgte alle regler, og sies å være overbevist om at det ikke blir trukket poeng.

Everton ligger for øyeblikket på 16. plass med syv poeng etter ni runder i Premier League. Ved poengtap på tolv poeng ville klubben havne sist på tabellen med fem minuspoeng.

Bare to ganger tidligere er en Premier League klubb trukket poeng. Middlesbrough ble fratatt tre poeng i sesongen 1996/1997, mens Portsmouth ble fratatt ni poeng i 2009/2010. Middlesbrough ble straffet for ikke å møte opp til en kamp, ​​mens det i Portsmouths tilfelle var av økonomiske årsaker.

Blir Everton straffet med tolv minuspoeng, blir det dermed ny rekord i Premier League. Andre mulige straffer oppgis også å være bøter og kjøpsforbud.

Les: Tidligere Liverpool-spiller måtte rives løs fra slåsskamp med hovedtreneren

Everton annonserte nylig at klubben vil ha en ny majoritetseier fremover – dersom alle Premier League-kravene oppfylles for en overtakelse. Tanken er at det amerikanske investeringsfondet 777 Partners kjøper nåværende eier Farhad Moshiris majoritetsandel på 94,1 prosent.