Moussa Diaby

Den tyske klubben Bayer Leverkusen har en verdifull stjerne i venstreving Moussa Diaby, de ser for seg å fylle klubbkassa betydelig ved å få gjennomført et salg til Premier League. – I sommer var Newcastle på banen med et bud som var «fullstendig utelukket» for å sitere sjefene på BayArena.

Leverkusens administrerende direktør for sport, Simon Rolfes, har flere ganger sagt det ikke har kommet inn noen bud på angriperen de kunne tenke seg å slå til på.

Diaby hadde 32 målbidrag forrige sesong, noe som førte til betydelig interesse for hans tjenester. Men Leverkusens verdivurdering på 60 millioner pund, gitt at spilleren fortsatt har tre år igjen av kontrakten sin, ble for mye for de fleste.

Les: Ligalederen skal styrke forsvaret med ettertraktet franskmann

Den franske landslagsspilleren ønsket også Champions League, noe som utelukket både sjansene til Arsenal og Newcastle. Alt endrer seg neste sommer, vel ikke for Newcastle som med all sannsynlighet ikke kvalifiserer seg til Champions League til tross for tilgang til diktatorpenger. Gunners derimot sitter på toppen av tabellen godt på vei til kvalifisering.

Newcastle kan møte kravet til Bayer Leverkusen uten å få til en overgang.

En annen grunn til at Diaby ikke flyttet i løpet av sommeren var frykten for at han skulle gå glipp av en VM-plass ved å bytte liga. Ironisk nok ble vingen utelatt fra den franske troppen forrige måned på grunn av Leverkusens nåværende posisjon i Bundesliga. (15.plass rett over den gule streken)

Sportsdirektør Simon Rolfes hadde nylig følgende å si til Daily Express: «Vi ønsker selvfølgelig å beholde Moussa så lenge som mulig.

«Jeg vet at mange speidere har sittet på tribunen vår under kampene våre. Det er fordi vi har mange interessante, spennende unge spillere med høyt potensial».

Les: Benfica gullkalv synes Barcelona er mye mer sexy enn Liverpool

Arsenal er tilbake i Europa League-aksjon torsdag kveld når de drar til Bodø/Glimt. Et Premier League-oppgjør i Leeds følger deretter på søndag.

Når det gjelder Newcastle, vil Howes menn spille mot Manchester United på Old Trafford samme dag.