Enzo Fernández velter Neymar

Det står bare 1,2 milliarder mellom Barcelona og muligheten for å sikre seg 21 år gamle Enzo Fernández. – Han er en defensiv midtbanespiller som har overblikket og smartheten til en veteran og samtidig sette i gang angrep i imponerende fart og nøyaktighet. En spiller for fremtiden uansett hvor han velger å gå.

Benfica vet hva de har mellom hendene og fikk lurt inn en utkjøpsklausul på 120 millioner euro sist gang en forlengelse ble diskutert. Enhver klubb må tenke seg om en gang til når slike beløp skal brukes, men eksperter både i England og Spania mener Fernández vil være verdt hver krone.

Les: Julen Lopetegui har noe bedre i siktet enn Wolverhampton

Fra defensiv midtbaneposisjon har det blitt tre mål og to assist på 17 kamper for Benfica. Vi vet fra før at Liverpool har vært i kontakt både med klubb og spiller, men i dag melder Sport at Barcelona mener de har funnet «den eneste» som virkelig kan fylle skoene til Sergio Busquets, som har kontrakt frem til sommeren. 34 år gamle Busquet som første gang trakk på seg Barcelona drakt i 2005 er en av klubbens høytlønnede spillere som trolig ikke er på Camp Nou neste sesong. (Det samme gjelder Gerard Pique (35) og Jordi Alba (33))

Hvordan Barcelona som fortsatt har dårlig økonomi skal løfte 1,2 milliarder for forbli et mysterium, men de fikk trolig en opptur da Enzo Fernández etter 1 – 1 kampen mot Paris Saint-Germain i går, trolig uten å tenke seg om kommenterte de nye ryktene med at: «Barcelona er mye mer sexy enn Liverpool».

Det er ingen hast for Benfica, de har en avtale med spilleren som er som penger i banken frem til 2027.

Les: Barbarella kommer tilbake

Benfica leder Primeira Liga foran Porto med 25 poeng etter 9 kamper.

Stanset superstjernene fra Paris Saint-Germain i går, det har ikke gjort interessen noe mindre i dag.