Har i overkant mange spillere. (foto: arsenal, twitter)

Mikel Arteta har denne sesongen vist at Arsenal-troppen har begynt å sette seg. Målet har vært å cashe inn på spillere på utleie og bruke pengene til å få på plass forsterkninger som hever nivået de nødvendige hakkene før neste sesong. Det går ikke helt som planlagt.

The Gunners har hele 23 spillere på utleie til andre klubber, inkludert William Saliba, Ainsley Maitland-Niles og Hector Bellerin. Saliba returnerer trolig til Nord-London for å kjempe om plassen, Maitland-Niles trolig det motsatte. Og Bellerin?

Les: Har ikke gitt opp Eriksen-signaturen

Både Arsenal og spilleren har gitt signaler om at en permanent overgang til La Liga var ønsket. Leieoppholdet hos Real Betis skulle løse dette. 32 kamper for Betis denne sesongen og solid bidrag til at klubben sanket et overraskende Copa del Rey-trofé, burde vært nok til å overbevise La Liga-klubben.

Alt talte for at høyrebacken med 239 Arsenal-kamper hadde funnet sin match i La Liga. Det trodde sikkert også Mikel Arteta.

Nå vender 27-åringen likevel tilbake til London. Klubbpresidenten hos Real Betis ga beskjed på torsdag om at klubben ikke kommer til å hente Bellerin på permanent basis.

-Hector er en fantastisk spiller. Vi hadde en leieavtale, derfor vender han tilbake til Arsenal… Han har likt alt omkring klubben. La oss håpe vi krysser våre veier igjen, sier presidenten ifølge Marca.

Bellerin har kontrakt hos Arsenal til 2023, noe sier oss at Real Betis har funnet ut at de godt kan vente til spilleren vandrer ut fra Emirates som free agent.

Les: The Guardian: Divock Origi klar for signering