(foto: psg, twitter)

For andre sesong på rad har klubber i Frankrike blitt invitert til å markere den internasjonale dag mot homofobi, bifobi og transfobi 17. mai ved å bære regnbue-numre på baksiden av drakten.
Paris St-Germains Idrissa Gueye nektet å spille kamp i helgen for å unngå å bære et regnbuesymbol på drakten til støtte for LHBTQ+-rettigheter, skriver BBC.

SISTE: Takker nei til Manchester United

Den 32 år gamle tidligere Aston Villa- og Everton-midtbanespilleren var fraværende fra lørdagens 4-0-seier over Montpellier.

Før kampen sa PSG-sjef Mauricio Pochettino at Gueye gikk glipp av kampen av «personlige årsaker».

Det franske fotballforbundet (FFF) skal ha skrevet til Gueye for å avklare hvorfor han var fraværende fra kampen.

Crystal Palaces Cheikhou Kouyate og Watfords Ismaila Sarr har publisert støtte på sosiale medier for sin senegalske lagkamerats holdning.

Kouyate la ut et bilde av seg selv sammen med Gueye på Instagram, med en bildetekst som kaller Gueye «en ekte mann». Watford-vingen Sarr la ut et bilde av ham og Gueye akkompagnert av tre hjerte-emojier og bildeteksten «100 %».

Som svar på Sarrs innlegg, gjentok Watford deres forpliktelse til likhet og mangfold, og la til «dette inkluderer viljen til å tilby videreutdanning og støtte til noen av sine ansatte».

VENTER PÅ GRØNT LYS: Dette blir Chelseas første kjøp når sanksjonene oppheves

På en pressekonferanse onsdag sa Crystal Palace-sjef Patrick Vieira at hvis spilleren hans hadde postet noe i forhold til Gueye, ville han snakke med dem internt.

Homofili er ulovlig i Senegal og kan straffes med fengselsstraff på opptil fem år. Det er også ulovlig i Qatar, hvor PSGs eiere kommer fra og hvor verdensmesterskapet for menn 2022 arrangeres senere i år.

Twitter-trenden som toppet i verden på onsdag var #WeareallIdrissa med tweets sendt for å støtte Gueyes holdning.

Gueyes holdning står i sterk kontrast til den overveldende positive responsen fra fotballverden for Blackpools 17 år gamle spiss Jake Daniels som kom ut som homofil på mandag – den første åpent homofile profesjonelle fotballspilleren i Storbritannia siden Justin Fashanu for 30 år siden.