Har skjønt det må sluttes å vingle i spissposisjon.

Thomas Tuchel ble hentet i slutten av januar 2021. Fire måneder senere hadde den tidligere PSG-manageren sikret Champions League-billetten – og hentet Champions League-trofeet til Stamford Bridge. Vi var sterkt kritiske da tørrpinn Tuchel erstattet Frank Lampard, det tok ikke mange kampene før vi måtte innrømme at tyskeren er en genial fotballfagmann som i løpet av nitti minutter på kamparenaen har nok av verktøy for å manøvrere spillerne sine til seier – uavhengig av motstand. Det som nå har skjedd hos Chelsea, beskriver en sportsdirektør som galskap.

Sportsdirektør hos Mainz, Christian Heidel, jobbet med Tuchel hos Mainz, der den nå sparkede Chelsea-manageren gjorde seg først bemerket (2009-14). For Heidel har Chelsea-eier Todd Boehly null peiling.

LES: Hadde backup-planen klar på Deadline Day

-Dette var en ren investors avgjørelse. Noen som ikke har peiling på fotball tenkte trolig at sjetteplass ikke var bra nok for ham, og sa: «La oss teste en annen manager.» Etter bare syv kamper, kan jeg ikke se noen annen grunn. Men Chelsea vil angre bittert for denne avgjørelsen, sier sportsdirektøren ifølge Bild.

Tuchel ledet Chelsea til tre seire, en uavgjort og to tap i de første seks Premier League-kampene denne seosngen, 1-0 tapet mot Dinamo Zagreb gjorde tydeligvis ekstra vondt for Boehly og gjengen. Ulike engelske medier hevder Boehly hadde forhandlet frem en avtale med Cristiano Ronaldo, men Tuchel hadde brukt sin «vetorett» for å stanse overgangen. Dette var anledningen amerikaneren trengte.

LES: New York Times har snust seg frem til hva PSG måtte ut med

Graham Potter er i gang på et femårsprosjekt som Chelsea-manager. Høres harmonisk ut, men som Heidel påpeker, Boehly er en sportsdirektør som konstant går rundt med investorbrillene på. For Potter betyr dette at han har noen kamper på seg å lykkes bedre enn Tuchel.

Arbeidsro, det er ikke hos Chelsea.