Jawoooohl! (foro: rb leipzig, twitter)

RB Leipzig hadde ikke retningen i Bundesliga eller Champons League – sett fra stolen til eierne. Tedesco mistet status som trenergeni etter redningsaksjonen etter Jesse Marsch forrige høst, inn kom Marco Rose – som selv ble veid for lett av Borussia Dortmund. Litt innviklet? Jepp, det er fotballens verden i et nøtteskall. På lørdag var det duket for Roses mulighet til å vise Dortmund at de gjorde en feil i sommer da de ga ham sparken.

Og for en peke-nese-kamp for den tidligere Dortmund-treneren!

LES: Football-Insider: Har fortalt vennene han er klar for Arsenal

Borussia Dortmund kom fra en komfortabel 3-0 seier mot FC København i Champions League, RB Leipzig ble overkjørt 1-4 av Sjakhtar Donetsk. På lørdag skulle en vaklende klubb med ny trener stanse Bundesligas nestbeste klubb.

Og det smalt skikkelig! 3-0 seier til Rose og RB Leipzig foran supporterne som for noen få dager siden hadde vært vitne til den totale kollapsen i Champons League.

Da Willi Orban sendte inn første scoring etter bare seks minutter, skjønte RB Leipzig-spillerne at de hadde muligheten. Tre poeng og seier til Rose i comebacket i Bundesliga, Dortmund-ledelsen fikk seg en skikkelig takk-for-sist hilsen fra treneren.

LES: Sportsdirektør: «Chelsea vil angre bittert»