Det finnes ikke noe verre for en fotballtrener å være uten jobb og måtte ta oppdrag på TV som ekspert. For et år siden fikk Thiago Motta sparken som manager i Spezia, siden da har han livnært seg som ekspert.

Nå sitter den tidligere Barcelona, Inter Milan, Genoa og Paris Saint-Germain midtbanespilleren og leser det med liten skrift i en kontrakt med Bologna. – Brasilianeren er i begynnelsen av sin managerkarriere, den startet med to sesonger for sin gamleklubb Genoa og fortsatte med et svært lite vellykket opphold i Spezia.

Les: Hadde backup-planen klar på Deadline Day
Bolognas administrerende direktør, Claudio Fenucci, har på en pressekonferanse lørdag bekreftet at Thiago Motta blir klubbens nye manager.

De siste dagene har flere medier kunnet fortelle at Thiago Motta var favoritt til å overta den ledige managerplassen i Bologna.

– Jeg vil gjerne fortelle at klubbens manager fra mandag av er Thiago Motta. Vi er i gang med endelige kontraktsforhandlinger, som må være ferdige før det offentliggjøres.

Bologna sparket Sinisa Mihajlovic tidligere denne måneden etter en dårlig start på sesongen. – På de fem første kampene i Serie A har det bare blitt tre poeng.

Thiago Motta har tidligere vært hovedtrener i Genoa og Spezia, men han har vært arbeidsledig siden juni 2022 etter at tiden i Spezia tok slutt.

LES: New York Times har snust seg frem til hva PSG måtte ut med