Boris Becker

Som den polske delen av Sporten.com skrev om i dag utleveres Boris Becker til hjemlandet.

Boris Becker, tennislegende og tidligere trener for Novak

Boris Becker er en tidligere ATP verdensener og seks ganger Grand Slam-vinner. Han avsluttet karrieren i 1999. I 3 år var han trener for den berømte serbiske tennisspilleren Novak Djokovic.

Les: Chelsea casher opp 3,2 milliarder for to engelske midtbanestjerner

Boris Becker i fengsel

I 2017 erklærte Boris Becker seg konkurs. I april 2022 ble han dømt til to og et halvt års fengsel for å ha skjult eiendeler verdt 2,5 millioner pund etter å ha begjært konkurs i 2017. Selv om Boris Becker er dømt til 30 måneders fengsel, skal han bare sone halvparten av straffen.

Becker vil bli utlevert før jul.

I følge de siste rapportene i britiske medier har Boris Becker blitt satt på et akselerert program for utenlandske lovbrytere, ifølge hvilket utlendinger som begår forbrytelser i Storbritannia sendes til sine hjemland for å bli løslatt fra britiske fengsler. Han forventes å bli utlevert i 2022 før jul. I en kommentar til Becker, understreket en talsmann for innenriksdepartementet at Beckers utlevering ikke var uvanlig, da enhver utlending som er dømt til fengsel for en forbrytelse vurderes for utvisning så snart som mulig.

Les: Var førstemann ut porten i Premier League – her er lista med de neste fire

Novak Djokovic sympatiserer med Becker

Novak Djokovic trente under Becker i tre år og hver gang han blir spurt om samarbeidet med den tyske tennisspilleren, svarer han at denne perioden i stor grad har bidratt til hans suksess i disiplinen. Serberen har også nylig uttalt seg om Beckers fengselsstraff. Djokovic innrømmet at han er knust over Beckers situasjon, fordi han er en veldig nær person for ham.