Det er en del spillere som er skadet til dette VM, men det blir allikevel mange profiler og se på stadionene i Qatar.

Jeg skal innrømme det er lenge siden jeg har lest ABC Nyheter, nettstedet for deg som trenger store fonter eller forstørrelsesglass. – Vi er enig at Qatar har en god vei å gå før landet leverer på menneskerettigheter, men de er best i midtrøsten og har de siste årene gjennomført en rekke reformer som styrker de sosiale rettighetene til folk flest.

ABC Nyheter melder at de har besluttet å ikke skrive eller legge ut sports stoff om fotball-VM og redaktør David Stenerud sier til Journalisten: «For oss er det et spørsmål om rett og galt. Vi ønsker ikke å bidra til å legitimere en stat som undertrykker kvinner og homofile og nærmest holder slaver som arbeidskraft»

«Det politiske rundt VM i Qatar vil vi selvsagt fortsatt dekke, men om du vil vite hvordan det går når Polen møter Saudi-Arabia i gruppespillet»

«Det som gjør at vi kommer til å dekke VM i Qatar er at dialog og samling av folk fra all verdens land kan sette ting i perspektiv for de som styrer»

Hvis man først skal boikotte Qatar og legger deres overtramp av menneskerettigheter som en «benchmark» for hvilke land man skal sette i skammekroken blir listen fryktelig lang.

Les: Luis Suarez enig med ny klubb – sikter seg inn mot legendestatus

Ifølge Amnesty International er homofili kriminelt i 68 land, under en 20% av verdens befolkning for å fullt frie land og omtrent fire milliarder mennesker bor i diktaturer. I følge International Labour Organization (ILO) har 167 land fortsatt en eller annen form for moderne slaveri, som påvirker anslagsvis 46 millioner mennesker over hele verden.

Fattigdom øker igjen med fem millioner nye fattige hver eneste dag!!. I USA som er verdens største økonomi er det omtrent 40 millioner mennesker som lever under FN fattigdomsgrense. – De lever på under 1,25 dollar om dagen. USA er også det eneste landet i verden hvor hyppigste dødsårsak for barn og tenåringer er å bli skutt!.

Qatar ble tildelt fotball-VM på kontroversielt vis i 2010, det var trolig omtrent like korrupt som tildelingen av VM i Russland i 2018.

Skal vi følge ABC Nyheter sin tankegang kan vi dekke sport i de Nordiske landene, New Zealand og et par andre hederlige unntak. – Skal noen presses bør det være FIFA som opp igjennom årene har vært en av tidenes mest korrupte organisasjoner, nesten like ille som den Internasjonale olympiske Komité.

LES OGSÅ: Bayer Leverkusen rydder vei for Liverpool-legende

Så et lite råd til Norges Fotballforbund. – Først sørge for at man er kvalifisert, så kan man snakke om boikott!.