Goodbye, but not yet. (foto: liverpool, twitter)

Liverpool manager Jürgen Klopp skal ha vært svært overrasket, men samtidig forståelsesfull fra Roberto Firmino tidligere i sesongen fortalte han at når hans kontrakt får ut til sommeren vil han gå videre. – Det har blitt over 100 mål og fem store trofeer i den brasilianske spissens tid på Anfield.

Barndomsdrømmen var en dag å spille for Barcelona, og naturlig nok fikk han sine folk til å kontakte sjefene på Camp Nou for å diskutere en overgang. – De samtalene skal ha gått svært bra uten av en endelig avtale er signert.

Les: Firmino har bestemt seg for neste klubb

Men nå har en gammel kjenning dukket opp, en som den 31 år gamle spissen har stor respekt for. – Det var bundesligaklubben Hoffenheim som i januar 2011 hentet han fra Brasil og det var her karrieren virkelig tok av.

Sommeren 2015 gikk han videre til Liverpool på en avtale vært 41 millioner euro. Det nye MLS-laget St Louis City har tatt kontakt og på den andre enden av linja sportsdirektør Lutz Pfannenstiel som jobbet med Roberto Firmino da de begge var i Hoffenheim

Etter å ha kommet fra Hoffenheim i 2015, har Firmino scoret 108 mål for de røde og vunnet både Premier League og Champions League. – Spilletiden hans er redusert denne sesongen på grunn av skader, men 31-åringen har fortsatt klart ti mål på tvers av alle konkurranser.

Han kan nå være på vei til USA, St Louis City, som ble med i MLS i begynnelsen av dette året, er i følge Dailymail interessert i å signere Liverpool-stjernen. Det nye MLS-laget har vunnet sine tre første kamper i Western Conference i MLS.

Også Los Angeles FC antas også å være ivrige etter brasilianeren, med «seks navngitte europeiske lag» som også sies å ha uttrykt interesse.

LES: Har en hårete plan for å stanse United-overgang

Firmino klarte ikke å gjøre inntrykk fra benken da Liverpool led et skuffende 1-0-tap mot Bournemouth lørdag, men han scoret deres siste mål i en dundrende 7-0-seier over rivalen Manchester United helgen før.

De to resultatene har vært typiske for en frustrerende inkonsekvent sesong for Liverpool.

Da han ble spurt om Firminos’ exit før Bournemouth-kampen, sa Klopp: ‘Det kunne ha gått to veier. Og (han har valgt) denne.

«Jeg respekterer det mye, og det er helt normalt i dette lange forholdet vi har og som Bobby har med klubben og spillerne.»

Reds-manager Jurgen Klopp innrømmet at han var «overrasket» over spissens beslutning om å dra.

Manageren la til at Firmino alltid ville være en populær spiller på Anfield.

«Han fortalte meg (om at han ville forlate) og nå vil jeg bringe denne fantastiske historien til en positiv slutt,» sa han. «Han er fortsatt fullstendig engasjert som du kan forestille deg. Og det er alt vi trenger å vite.

«Det er ikke tid for et farvel i dette øyeblikket. Det får vi nok tid til senere i sesongen.

«Når han kommer tilbake, vil sangen forbli i lang, lang tid. Jeg tror han er en av disse spillerne der folk ville bli veldig glade for å se ham, selv om han kommer tilbake med et motstanderlag.

Les: «Han skulle spille i dag, men sånn er livet»