Mentor. (foto: liverpool, twitter)

Liverpool og den brasilianske spissen Roberto Firmino skiller lag som venner til sommeren. 31 åringen har levert 108 mål og 79 målgivende på 354 kamper i Liverpool-trøya siden han ankom Anfield fra Hoffenheim sommeren 2015.

Da er det gjort. Roberto Firmino har tatt avgjørelsen Jürgen Klopp uttalte som en stor overraskelse. Det blir ingen forlengelse på brasilianeren som hoppet inn i sluttminuttene mot erkerival United og ga supporterne den syvende scoringen. Det skal ikke mangle på klubber som åpner døra for 31-åringen, men det er tydeligvis én klubb som står høyest på ønskelista til Firmino.

Ifølge Football-Insider viftes det med tilbud om monsterlønn fra en saudiarabisk klubb, men brasilianeren har ingen grunn til å velge denne exit-ruta. For ifølge det engelske mediet har både Barcelona og Inter Milan tatt første skritt for å sikre seg Firminos signatur.

LES: Har en hårete plan for å stanse United-overgang

OneFootball hevder Firmino har vært i kontakt med Barclelona og tilbudt sine tjenester.

Brasilianeren forlater Anfield mye på grunn av manglende spilletid, men kan Barca være løsningen?

At Barcelona digger sine free agents er det lite tvil om, både Frank Kessie og Andreas Christensen spaserte inn på Camp Nou forrige sommer på free transfer, men når vi ser på troppen til Barcelona er det lite som signaliserer at Firmino har noen enkel vei inn i førsteelleveren.

LES OGSÅ: I hemmelig møte med Real Madrid rett etter 800 millioner i året kontrakt ble underskrevet

Robert Lewandowski er den untouchable spissen og med Ansu Fati og Ferran Torres i troppen, blir det ekstremt vanskelig for Firmino å ble en av de utvalgte.

Men det er Barcelona vi snakker om. Før neste sesong må det kuttes 200 millioner euro i utgifter. Hvis Ansu Fati og/eller Ferran Torres må sendes ut på overgangsmarkedet, kan Xavi oppleve han mangler en Firmino i angrepet. Er Firmino i tillegg villig til å jekke lønnsforventningene betydelig ned, kan brasilianeren neste sesong plutselig befinne seg i en situasjon der Xavi er prisgitt Liverpool-stjernas tjenester i det som nødvendigvis må bli en kraftig makeover i troppen.

LES: Først Dean Smith – nå er det også slutt for vikaren

Barcelona har blitt nevnt flere ganger i løpet av Firminos tid i Liverpool som en potensiell destinasjon for brassen og nå kan han havne i Catalonia til sommeren.

Sport kommer med samme informasjon at Firminos agent tilbudt «Bobby» til Barcelona. Det gjenstår å se om Barcelona napper.