Bellingham kan selv peke mot klubben han ønsker seg til. (foto: dortmund, twitter)

Borussia Dortmund skjønte i høst at Jude Bellingham er tapt. Bundesliga-klubben jobbet i månedsvis med å overbevise Erling Haaland om på bli hos de svartgule, men måtte innse at de ikke kan konkurrere om betingelser, status eller tittelmuligheter når gigantene og spilleren selv bestemmer seg. Dermed har Dortmund gitt klarsignal på det som kommer til å bli et heidundranes race om 19-åringens signatur.

I sommer kom det en jevn strøm med meldigner fra engelsk media om at Liverpool gikk hardt inn for å manøvrere seg til en signering av Bellingham i januar, der Klopp og gjengen lå i pole position. De siste månedene virker det som vinden har snudd. For hos verdens beste klubb, Real Madrid, jobbes det systematisk for å rydde vei for Bellingham.

LES: Tottenham selger midtbanespiller med stor rabatt

Rodrygo og Eder Militao har skaffet seg spansk statsborgerskap, og fjerner problemet med for mange utenlandske spillere i troppen. Ifølge Fichajes har Real signalisert de er villig til å betale 100 millioner euro for signaturen til Bellingham. Tidligere i høst hevdet Bild Dortmund hadde jekket opp markedsprisen til Bellingham til 150 millioner euro, men hvis 19-åringen selv presser på for exit, kan dette beløpet nærme seg Reals betalingsvillighet.

Og Liverpool? Seige tap mot Nottingham Forest og Leeds de siste rundene har sendt Klopp og gjengen inn en krevende situasjon der Champions League-billetten og inntektene fra neste års CL-pott allerede kan være tapt. Dette betyr at Liverpool vil stå adskillig svakere når Dortmund gir klarsignal for budrunde.

LES OGSÅ: Ronaldo tilbudt en ny vei ut av Manchester United-marerittet

Med Manchester City også i tankeboksen om de skal gå all in for Bellingham, er dette langt fra avgjort.