Har så langt fått det han har pekt på. (foto: barcelona, twitter)

Da Barcelona hentet Robert Lewandowski fra Bayern München tidligere i sommer, kom det tørt fra Julian Nagelsmann at det var helt vilt at en klubb uten penger kunne legge inn bud på flere hundre millioner. Dette var før Chelsea mistet sitt toppmål til Barcelona som hadde overgått budet til London-klubben. Og det stanser ikke med Jules Koundé for klubben som selger TV-rettighetene sine for å bygge opp troppen Xavi raskt kan lede helt til topps.

Barcelona har hatt en solid preseason, der det nesten av vært like mange nysigneringer som testkamper.

David Beckhams Inter Miami fikk kjørt seg med 0-6 tap mot Barca, Real Madrid fikk sin første kontakt med matchvinner Raphinha i 0-1 tapet mot El-Clasico rival Barcelona. Juventus slapp unna med 2-2 etter Ousmane Dembélé show og to scoringer.

Bli med på Unibet Fantasy League med 500 000 i premiepotten.

Nå venter alvoret i La Liga. Real Madrid vant forrige sesong med solide 13 poengs forsprang på Xavi og gjengen, denne gangen skal Barcelona sørge for å ikke miste kontakten med erkerivalen i løpet av de første månedene.

Barcelona – Rayo, 13. august

Real Sociedad – Barcelona, 21. august

Mens Chelsea-manager Thomas Tuchel river av seg deler av det siste håret etter å ha sett det ene etter det andre toppmålet bli utilgjengelig, har Xavi fått stort sett det han har pekt på i sommer. Likevel, det mangler fortsatt den siste brikken.

Ifølge spansk media er nå også denne på plass. Det er ikke noe nytt at Barcelona har siktet seg inn på Bernardo Silva. Med Frenkie de Jong på vei ut, vil muligheten åpne seg for å hente inn Manchester City-stjerna. Det går vanvittig trått i forhandlingene med nederlenderen, men ender det opp med exit på 25-åringen, står Bernardo Silva klar for å entre Camp Nou.

Ifølge spanske SPORT er Barcelona enig med Silva om de personlige betingelsene. Portugiseren har jobbet seg til en posisjon som allsidig nøkkelspiller for Pep Guardiola i løpet av de siste fem årene, og var forrige sesong selvskreven når City-manageren satte opp førsteelleveren. 50 kamper på banen, 13 scoringer og 7 assists ble status i sesongen der City vant Premier League back-to-back.

Likevel, Silva skal være på utkikk etter nye utfordringer, som Sadio Mané da han forlot Anfield til fordel for Bayern München, og har ønske om å oppfylle ungdomsdrømmen om én dag å spille i Barca-drakten.

Lykkes Barcelona med de Jong-salget og får hentet frem solide 80 millioner pund som City forventer for å slippe Silva, da kan dagen komme allerede i sommer. Pep Guardiola er kjent for å respektere spilleres ønske om å forlate Manchester City. Hvis 27-åringen vil nok og Barcelona faktisk kan finansiere overgangen, da kan dette skje.

Uansett, Bernardo Silva har nok å fokusere på i Premier League de kommende ukene:

West Ham – Manchester City, 7. august

Manchester City – Bournemouth, 13. august