Mr. Eriksen. (foto: united, twitter)

De første minuttene i United-drakta for Christian Eriksen ble unnagjort på Ullevaal. Milevis unna der det store må skal skje de neste ti månedene, men likevel. Etter at dansken signerte for Man Utd er han opptatt av at United-supporterne skal skjønne bakgrunnen for signeringen og at dette ikke var en plan B, eller C.

-Et comeback hos Tottenham var bare prat. De tilbød meg aldri noe konkret, så det var aldri en mulighet å dra tilbake til Tottenham. Manchester United henvendte seg tidlig i prosessen, og vi hadde gode samtaler, begynner Eriksen til Daily Mail.

LES: Ekstremt gode nyheter om Sergio Ramos

Som føyer til at Manchester United ikke var noe nytt for ham.

-Selv da jeg var hos Spurs hadde jeg samtaler med manageren hos Manchester United som ville høre om hvordan situasjonen min var, men da var jeg hos Spurs og kunne ikke se meg spille for et annet engelsk lag. Derfor dro jeg til utlandet og Inter, fortsetter Eriksen.

Tre United-managere skal ha vært i kontakt med dansken: Louis van Gaal, José Mourinho og Ole Gunnar Solskjær, i tillegg til at United og David Moyes vurderte Eriksen allerede tilbake i 2013 hos Ajax.

-Så United-overgangen har vært på vei i lengre tid. Det har hvertfall vært aktuelt flere ganger, men timingen var ikke den riktige før nå, avslutter United-spilleren.

Selv om dansken konkurrerer med Bruno Fernandes om rollen som midtbane-maestro, er Eriksen klar for å spille der han får beskjed om.

Mot Rayo Vallecano på søndag gnistret dansken til i sine 20 minutter, først som en nummer 10, for så å droppe bakover for å få flere touch på ballen.

LES: Fantasy Premier League er tilbake! Her er vårt beste tips!

-Jeg er fornøyd med å spille hvor som helst. Jeg har alltid vært sånn. Jeg forsøker å tilpasse meg posisjonen jeg spiller i, sier en ultraklar danske.

Dette er definitivt ikke en spiller som har dratt på seg den røde drakta bare for å «spille seg i form» før VM. Med Erik ten Hag på plass for å utnytte danskens styrker, velger vi å kalle signeringen Uniteds lenge planlagte genistrek.