(foto. liverpool, twitter)

Ny premier League-sesong betyr også at et nytt Fantasy Premier League-lag må komponeres. Tusenvis av managere har 100 millioner å bruke på sitt lag for å kjempe om heder og ære i vennegjengen.

Unibet Fantasy Premier League er tilbake! For tredje året på rad legger Unibet 500 000 kroner i den totale premiepotten.

Bli med i Unibet Fantasy League og les mer om reglene her.

Men hvem skal man velge? De Bruyne eller Salah? Haaland eller Kane? Jesus eller Nunez?

LES OGSÅ: Chelsea vil karpe Frenkie de Jong!

Man kan ikke velge alle de beste og dyreste. Det har man ikke råd til så her er det mange valg som må tas og strategier som må velges.

Den dyreste spilleren i år er er Mohamed Salah, som er tilgjengelig for 13 millioner pund – en økning på 0,5 millioner pund fra 2021-22. Han er fortsatt midtbanespiller i spillet.

Salah plukker flest poeng og koster deretter (foto: liverpool, twitter)

Den høyest verdsatte forsvareren er Liverpools høyreback Trent Alexander-Arnold som du får for 7,5 millioner pund.

Når det gjelder de høyest prisede keeperne, er det tre som er verdsatt til £5,5 millioner; Alisson, Ederson og Hugo Lloris.

De dyreste spissene er Tottenham-spissen Harry Kane og Manchester Citys norske sommersignering Erling Braut Haaland, som begge koster 11,5 millioner pund.

Vårt beste tips er å velge spillere som ofte spiller ut av posisjon.

Velg forsvarsspillere som er med i angrep.

Forsvarspillere som bidrar med mål og assist er gull verdt og samler mye poeng. F.eks. vingbackene til topplagene. Reece James (£6.0m) og Ben Chilwell (£6.0m) hos Chelsea i tillegg til assistkongene Trent Alexander-Arnold (£7.5m) and Andrew Robertson (£7.0m) i Liverpool. I tillegg til Cancelo hos City er disse blant forsvarsspillerne som plukker mest poeng.

Om du vil ha midtstoppere velg de som ofte holder nullen eller er farlige på dødballer etc.

Velg midtbanespillere som egentlig er spisser/ vinger

Når du skal velge midtbanespillere er det også lurt å tenkte på hvem som er med i angrep. Defensive spillere som f.eks. stjerner som Fabinho, Declan Rice og Kantè sjelden å se foran mål og plukker derfor lite poeng.

Mens midtbanespillere som Salah, Son, Sterling og Kevin De Bruyne scorer mye og har mange assist, men prisen er også deretter. Derfor er kan det være lurt å supplere med litt billigere alternativer i samme kategori.

Jordan Ayew (£5.5m), Hwang Hee-chan (£6.0m), Rodrigo (£6.0m), Allan Saint-Maximin (£6.5m) og Joelinton (£6.0m) er alle offensive spillere som har gått fra å være spisser til å bli midtbanespillere i spillet før denne sesongen. Alle har også en overkommelig pris.

Allan Saint Maximin en dribleglad midtbanespiller

Kai Havertz (£8.0m) Bryan Mbeumo (£6.0m) og Diogo Jota (£9.0m) har gått motsatt vei. De har gått fra å være midtbanespillere til å bli spisser på spillet før denne sesongen. Og er dermed ikke like attraktive lenger.

SISTE: På vei fra PSG til Premier League!

Vit hvem som tar staffer

Spillere som involvert i dødballer som cornere, farlige frispark og straffer plukker ofte mange ekstra poeng pga av dette. Salah og Kane og Jorginho er f.eks. staffetakere på sine respektive lag.

Velg din kaptein nøye

Lagets kaptein får dobbel poengscore hver runde. Derfor er det viktig å treffe på kapteinsvalget så ofte som mulig. Her lønner det seg sjelden å gamble. Vi råder deg til holde deg til premium- og formspillere. Om Liverpool eller Tottenham har greie hjemmekamper bør Salah, Son eller Kane være naturlige valg om du har noen av disse på laget.

Vær gnien på transfers

Ikke bytt spillere for ofte og tenk langsiktig. Minuspoengene for å ta hits i effekt etter at Salah eller Kane har bommet en straffe er sjelden lurt. Å sitte rolig i båten lønner seg ofte på lang sikt.

Kommer Jesus til å frelse Arsenal? (foto: arsenal, twitter)

Fem spillere som vi har trua på til en brukbar pris.

  1. Gabriel Jesus har bøttet inn må i sommer for Arsenal og er den spilleren flest FPL-managere eier med hele 70,2% eierskap! Til 8 millioner pund er vi også solgt.
  2. Luis Diaz. Herjet i Liverpool i vårsesongen og med Sadio Mane i Bayern München tror vi han får mye spilletid hos Klopp denne sesongen. Koster også 8 millioner pund.
  3. Gabriel Martinelli. Med Jesus på plass har vi trua på at Arsenal kommer til å score mer i år enn i fjor. Lynraske Martinelli er et godt kjøp til 6 millioner.
  4. Edouard Mendy. Chelsea-keeperen er litt billigere enn både Alisson, Ederson og Hugo Lloris. Vi tror Chelsea med Koulibaly i midtforsvaret kommer til å slippe inn lite mål i år.
  5. Reece James. Om Chelsea-backen holder seg skadefri tror vi han kan komme til å matche Trent Alexander-Arnold på poeng denne sesongen og han koster 1,5 millioner mindre enn scouseren.

Lykke til med sesongen! Vi kommer med flere fantasy-tips utover i sesongen.