Det er dette vi skal se denne sesongen! (foto: elyounoussi, twitter)

Som vanlig har det vært stor aktivitet i overgangsvinduet før det sparkes i gang med Premier League. Her er analysen om Southamptons muligheter i årets Premier League-sirkus.

De fleste klubbene har kjøpt, solgt, lånt og byttet spillere i stor stil, mens noen har valgt å sitte stille i båten, og satser på at fjorårets mannskap kan kopiere gode prestasjoner. Managere har også forsvunnet inn i klubbens glemsel, mens nye kostene skaper fornyet håp hos supporterne. Alt dette påvirker mulighetene til å hevde seg i verdens tøffeste liga.

Summen av aktiviteten det siste året og på sommerens overgangsmarked legger grunnlaget for å hevde seg i årets Premier League. Oddsen.nu Norges største oddsforum har tatt for seg det meste av statistikk og bevegelser i de ulike klubbene før sesongstart, og vi bringer deg sammendraget.

DETTE ER SOUTHAMPTON  2018/2019

Manageren

Mark Hughes klarte å holde Southampton i Premier League forrige sesong etter hans inntreden i slutten av mars dette kalenderåret, men Southampton gikk svært lite imponerende 2-2-4 under hans ledelse.

Hughes har mye erfaring. Han er litt vel erketypisk, gammeldags britisk. Det tviles på at han har utviklet seg og sin filosofi enormt mye i sommer. Hva nå enn dette kommer til å bety for Southampton.

Blir spennende å se hvordan den gamle krigeren virker på vår norske helt. (foto: southampton)

Tidligere plasseringer i ligaen

Southampton har gått fra å være en av toppklubbene til å skli ned mot Championship. Målet er klart for sesongen: get your act together!

  • 2017/2018:  17. plass
  • 2016/2017:    8. plass
  • 2015/2016:    6. plass

Les: Statistikk og analyse av Southampton på Oddsen.nu

Overganger denne sommeren

Tadic (offensiv midtbane/ving) har forlatt klubben. Enn så lenge har de handlet inn en lovende ung keeper fra Man City i form av Angus Gunn.

Stopperkjempen Vestergaard har blitt hentet fra Gladbach. Vår egen Elyounoussi (offensiv midtbane) har endelig kommet til Premier League fra Basel.

Har med seg fotballsko og toalettsaker til verdens tøffeste liga. Vi gleder oss! (foto: elyounoussi, twitter)

Armstrong har tatt turen fra Celtics  sentrale midtbane. På tampen kom også et friskt pust  fra Liverpools offensive del av troppen: Danny Ings.

Ville så gjerne, men kne og Liverpool var ikke kompatible. (foto: liverpool)

Styrker og svakheter

Southampton hadde et merkbart dipp i kvalitet forrige sesong. Eiere med økonomiske problemer har betydd at all den gode utviklingen på akademiet, samt all den gode jobben til speiderne har resultert i salg. På noe tidspunkt måtte klubben få en reaksjon på dette. Den kom ettertrykkelig forrige sesong.

Les: Statistikk og analyse av Southampton på Oddsen.nu

Sesongåpningen

Southampton starter hjemme mot Burnley. Deretter har de bortekamp mot Everton. August avsluttes med hjemmekamp mot Leicester.

Interessant åpning på ligaen, da de skal opp mot nummer 7,8 og 9 fra forrige sesong. Vi kan forvente at denne rekken kamper og de neste to mot Palace og Brighton vil si veldig mye om hvilken utgave av Southampton vi får se.

Oddsen.nu er Norges største oddsforum og har levert profitable oddstips gratis i en årrekke

Hvor ender Southampton?

Denne Southampton-troppen er ikke så veldig mye å skryte av. Bakover bør ikke Southampton være dårlig skodd. Kjøpet av Vestergaard gir mening.  Bertrand er ikke å forakte han heller.

Lengst frem på banen er det og en del spørsmålstegn. Austin har vært mye skadd, Gabbiadini var fenomenal rett etter sin overgang fra Napoli, men han har ikke vært stabiliteten selv. Long er ikke en goalgetter du får 15+ mål ut av.

Av de offensive midtbanespillerne er jo selvsagt Redmond og vår egen Elyounoussi verdt å nevne.

Må vise seg frem allerede de første månedene i sesongen.

Er Mark Hughes i tillegg en god nok manager?

Mest sannsynlig skal klubben slite med å komme over 40 poeng, så det bærer mot nederste halvdel av ligaen også denne sesongen.

Les: Analyse av alle Premier League-klubbene på Oddsen.nu