Vet hva det vil si å kjempe på bunn uten nedrykk. (foto: saints, twitter)

På mandag var det klart for Raph Hasenhüttl å gi dra seg roret hos Southampton. Østerrikeren har stått i flere stormer enn de fleste de siste sesongene i Premier League, 2022/23-stormen ble for sterk. For Saints kommer ikke oppsigelsen som en overraskelse, klubben har tydeligvis funnet erstatteren samme dag som Hasenhüttl er historie på St. Mary’s.

Ifølge Athletic har Luton Town gitt Southampton lov til å snakke med trener Nathan Jones om potensiell ansettelse som Saints-manager, talkSport hevder Jones er den utvalgte hos Southampton.

LES: Blomstret opp da Lewandowski forsvant til Barcelona, nå banker Manchester United på døra

Jones har ledet Luton Town i to runder, 2016-19, så siden 2020. 49-åringen står nå med 132-kamper kamper på CV’en. Waliseren har selv spilt for Brighton og Yeovil Town, det første oppdraget som trener var vikarjobb hos Brighton i 2014.

LES OGSÅ: En av Europas mest ettertraktede midtstoppere et stort steg nærmere Premier League

Pochettino, Gordon Strachan, Ronald Koeman, Mark Hughes og Ralf Hasenhüttl. Denne gangen har Southampton bestemt seg for en mindre profilert trener. 8. plass i Championship etter 19. kamper er det Nathan Jones tar med seg inn til kampen for overlevelse i verdens tøffeste liga – hvis han får/tar jobben.