Alexander Sørloth

Alexander Sørloth på vei til den tyske toppklubben Leipzig. Og at en avtale kan være på plass i løpet av dagen.

Det skriver både Kicker og Bild. Begge melder av trønderen onsdag kveld på vei til Tyskland for å signere for Leipzig.

Spissen som det siste året har herjet for den tyrkiske klubben Trabzonspor, har over lang tid vært ønsket av den tyske toppklubben. De siste dagene har også Tottenham i England vært linket til nordmannen.

Nå ser det derimot ut som at trønderen med fortid i blant annet Bodø/Glimt, Rosenborg og Crystal Palace, velger tysk fotball.

Kan bli tidenes dyreste


Hverken Trabzonspor eller Leipzig har bekreftet overgangen. Men den tyrkiske klubbens trener, sa på en pressekonferanse onsdag, at han tror Sørloth er på vei bort.

– Når du har en spiller som har bestemt seg, så er det ikke verdt å beholde ham. Hjertet hans er ikke her, sa trener Eddie Newton.

Det har blitt spekulert at overgangssummen kan ligge på over 300 millioner kroner. Det vil i så fall gjøre Alexander Sørloth til tidenes dyreste kjøp av en nordmann.

I januar ble Erling Braut Haaland ble hentet til Borussia Dortmund for cirka 200 millioner kroner. Sander Berge ble i samme overgangsvindu hentet til Sheffield United for 250 millioner kroner.

– Jeg blir overrasket om Leipzig betaler over 30 millioner euro, sier Eivind Bisgaard Sundet.

Sundet dekker tysk fotball som kommentator for Viasat i Norge, og har god kjennskap til både ligaen og klubben nå Sørloth ser ut til å havne i.

– De har vært veldig restriktive på overgangssummer tidligere. Så hvis de setter ny overgangsrekord på Sørloth, betyr det at han har et press på seg.

Spår Sørloth-suksess

Selv om Sundet er usikker på summen, tror han Sørloth vil passe fint i klubben.

– Det tror jeg blir veldig bra. Det er et fint neste steg.

Sundet mener det finnes mange gode grunner for at Sørloth vil lykkes i Tyskland.

– Den ene er treneren Julian Nagelsmann. Han har vært veldig god med spisser av typen som Sørloth er. Han kommer til å komme til dekket bord der alle andre bestanddeler av laget er på plass.

Tyske Leipzig havnet på 3. plass i den tyske toppdivisjonen i sesongen 2019/2020. I tillegg tok de seg helt til semifinalen i Mesterligaen, der de ble slått ut av franske PSG.