Victor Boniface

I dag ble det bekreftet at Victor Boniface er klar for Royale Union Saint-Gilloise. Selv om det ikke er uttalt fra noen av partene i dag er det eieren av Union Saint-Gilloise Tony Bloom som gjør det ekstra interessant for den nigerianske spissen å fortsette karrieren i Belgia.

Den belgiske klubben benyttes av Tony Bloom som har eierkontroll over Premier League klubben Brighton som et slags farmerlag.

Hovedpersonen selv fortalte etter lørdagens kamp mot Aalesund at det gikk mot slutten i Bodø/Glimt.

— Jeg tror dette var min siste kamp for Bodø/Glimt, sa Boniface til Avisa Nordland

Les: Victor Boniface tror han har spilt sin siste kamp for Bodø/Glimt

Når Bodø/Glimt i morgen tar imot Latviske FK Žalgiris på Aspmyra til tredje kvalifiseringsrunde til Champions League blir det med andre ord uten Victor Boniface, men med Lars-Jørgen Salvesen som er hentet inn som «erstatter» fra Strømsgodset

Spissen kom til Glimt før 2019-sesongen og har vært med på Glimt-oppturen de siste årene. Likevel har han vært på sidelinjen i store deler av perioden hos den to ganger regjerende seriemesteren.

Les: Chelsea betaler for å bli kvitt keeper Kepa Arrizabalaga

Bare to uker etter han signerte for klubben røk den daværende 18-åringen korsbåndet. Rett før jul i 2020 ble det nok en langtidsskade da han røk korsbåndet igjen. Dermed ble det kun ett innhopp i Eliteserien året etter.

Den nigerianske stjernespissen har derimot gjort sakene sine godt de periodene han har vært på banen for de gulkledde. Denne sesongen noterte han seg for seks fulltreffere på 15 kamper i Eliteserien, hvor kun fem av kampene har vært fra start.