Nordirske Linfield hadde ikke en nubbesjanse i returoppgjøret mot Bodø/Glimt i andre kvalifiseringsrunde til Champions League, det tok bare syv minutter før Hugo Vetlesen satte inn det første målet.

Med totalt åtte mål for kvelden kan man sikkert stille spørsmålet om Bodø/Glimt faktisk trenger flere angrepsspillere, men resten av sesongen har i hvert fall i begynnelsen av sesongen vist at det trengs. De regjerende seriemestrene har kommet til enighet med Strømsgodset om en overgang for Lars-Jørgen Salvesen.

Les: Barcelona fortsetter å kjøpe, denne gangen matcher de Chelsea sitt bud på 700 millioner

Bodø/Glimt bekrefter stjernesigneringen på sine hjemmesider hvor du også kan se et velkomstintervju.

En svært god dag for Bodø/Glimt! – De har sendt Lindfield tilbake til Nord-Irland og hentet en ettertraktet angrepsspiller.

Etter den første kampen hadde Linfield et lite overtak på Bodø/Glimt etter 1-0-seieren i Nord-Irland. Etter dagens 8 – 0 seier går Bodø/Glimt videre til 3.kvalifiseringsrunde og møter vinneren av oppgjøret mellom Malmö eller litauiske Zalgiris.

Kampen var i realiteten over etter 20 minutter, Linfield ble redusert til ti man da Kirk Millar ble utvist. Avslutningen fra Vetlesen ble stoppet med hånden til nordiren og dermed pekte dommeren på straffemerket.

Les: Ronaldo vil forlenge, men..

– Den er soleklar. Jeg scorer hvis han ikke tar den med hånden. Den er klart i hånden hans, sier Hugo Vetlesen til Avisa Nordland i et intervju i pausen.

Victor Boniface fulgte opp med å banke ballen i mål fra krittmerket. Kort tid etterpå tegnet både Amahl Pellegrino og Ulrik Saltnes seg på scoringslisten og sørget for 4-0-ledelse til pause.

Etter pausen ble Salvesens spisskonkurrent Runar Espejord byttet inn til fordel for Victor Boniface. Tromsøværingen svarte med nettkjenning sju minutter inn i omgangen.

Amahl Pellegrino ble tomålsscorer da han satte inn et straffespark til Bodø/Glimt to minutter senere. Høyreback Alfons Sampsted scoret på et langskudd med snaut kvarteret igjen.

Runar Espejord var ikke ferdigscoret og la på til 8-0 like før slutt. Det ble også sluttresultatet i returoppgjøret.

Hugo Vetlesen ga Bodø/Glimt-supporterne noe å juble for allerede etter seks minutter. Kantspiller Joel Mvuka danset seg innover i feltet og spilte videre til Vetlesen som skøyt ballen i nettmaskene.

Og mens lagene tok seg et kvarters hvile ble Lars-Jørgen Salvesen presentert som ny Bodø/Glimt-spiller på Aspmyra. Angrepsspilleren kommer på en 3, 5 årskontrakt og vil være spilleklar fra 1. august.

– Det kjennes veldig godt å være på plass her, sier Salvesen, ifølge Glimts nettside.

Salvesen har spilt i Strømsgodset siden overgangen fra Sarpsborg 08 i 2019. I forkant av 2021-sesongen pådro sørlendingen seg en alvorlig korsbåndsskade som holdt han ute hele året.

Siden comebacket før inneværende sesong har Salvesen tidvis vist glimt av magi, og har notert seg for åtte målpoeng på 15 kamper. Det har fått seriemesteren fra 2020 og 2021 til å fatte interesse.

– Jeg er i kampform og har spilt mye for Godset i år. Jeg skal gjøre mitt aller beste for Glimt fra dag én, sier han.

De siste to årene har det vært store utskiftninger på Aspmyra. Strålende prestasjoner i hjemlig serie og i utenlandske klubbturneringer har ledet til at spillere som Håkon Evjen, Jens Petter Hauge, Philip Zinckernagel, Kasper Junker og Erik Botheim alle har forlatt klubben.

Glimt har denne sesongen variert i prestasjonene i Eliteserien, og ligger i øyeblikket på en 4.-plass, åtte poeng bak Molde og Lillestrøm på toppen av tabellen.

I mesterligaen gikk bodøværingene videre med et nødskrik med 4-3 sammenlagt etter å ha tapt 1-3 borte mot Klaksvik i andre kamp i første kvalifiseringsrunde. Nordirske Linfield er laget Kjetil Knutsen og co må ta seg forbi for å nå den tredje kvalifiseringsrunden.

Bodø/Glimt vant stort enkelt 8-0 (8-1), og tok seg videre til 3. runde av kvalifiseringen til mesterligaen i fotball.

Bodø/Glimt tok seg videre til den 3. runden av mesterligakvalifiseringen etter at de slo nordirske Linfield 8-1 sammenlagt over to kamper.

Etter den første kampen hadde Linfield et lite overtak på Bodø/Glimt etter 1-0-seieren i Nord-Irland. På Aspmyra ble det derimot en skikkelig smell for nordirene.

Bodø/Glimt tar seg dermed til 3. kvalifiseringsrunde i mesterligaen og møter vinneren av oppgjøret mellom Malmö eller litauiske Zalgiris.

Etter 20 minutter ble Linfield redusert til ti mann da Kirk Millar ble utvist. Avslutningen fra Vetlesen ble stoppet med hånden til nordiren og dermed pekte dommeren på straffemerket.