Prøver å forklare Ola Solbakken hva høyt press er.

Hvis du spør Luke Shaw bør Ola Solbakken komme seg unna Jose Mourinho så fort som overhodet mulig. Hans og flere andre sin erfaring med Roma-manageren er at hvis du først starter å irritere han er det ingen vei tilbake.

Den 2.janaur i år fikk den 24 år gamle høyrevingen sin drøm oppfylt. Kontrakten med Bodø/Glimt hadde gått ut på dato og Roma kunne hente en av Norges mest spennende spillere for kroner null. – Drømmen til Ola Solbakken er i ferd med å bli til et mareritt han fikk sin debut i det 88 minutt i oppgjøret mot Fiorentina 15.janaur. åtte kampene som Roma har hatt etter han ble godkjent for spill i Serie A. – Og på den oppdaterte topplisten til Roma for spill i Europa finner du ikke lenger Ola Solbakkens navn.

Les: Roma «tvunget» til å trekke Ola Solbakken fra Europa League-troppen

Nordmannen er ikke alene om å havne på utsiden i Roma, danske Rick Karsdorp har ifølge Mourinho dårlige holdninger og Nicoló Zaniolo og manageren er i tottene på hverandre.

Etter Roma sin 2 – 0 seier over Empoli på lørdag fikk Ola Solbakken passet sitt påskrevet i følge Football Italia: Solbakken forstår ikke taktikken vår på samme måte som resten av gutta. Han vet ikke forskjellen mellom 5–3–2 og 3–4–1–2. Han forstår ikke hva høyt press er»

«Han må lære seg hvordan vi spiller. Mannen har kvaliteter, men han kan ikke bare erstatte noen uten at laget beholder den samme strukturen».

Les: Ten Hag planlegger et Manchester United «swoop» for Barcelona duo som vil avspore Xavis prosjekt

Så tilbake til Luke Shaw, da Ole Gunnar Solskjær overtok som manager for Jose Mourinho 19.desember 2018 kom det et lettelses sukk. Gang på gang hadde Mourinho offentlig uttrykt seg negativt om venstrebacken så vi skjønte det var ille, men på utenfor kameraene var det enda verre. – Luke Shaw som fortsatt er Manchester United spiller på det niende året sa sommeren 2021: «Jeg tror ikke du forstår hvor ille de to-tre årene vi hadde sammen var».