Raphinha, Ansu Fati og Pedri

Agent Jorge Mendes øyner en gigantisk utbetaling etter å ha vært i dialog med manager Erik ten Hag om et raid inn i Barcelona sin talentgruppe som La Liga lederen trolig ikke har økonomiske muskler til å stoppe.

Etter en rolig vinter kommer en ekstrem sommer.

Manchester United sammen med Jorge Mendes jobber i følge Cadena Ser med en overgang for to Barcelona spillere, som hvis skjer vil være svært bra for økonomien på Camp Nou, men som samtidig vil avspore manager Xavi HernandeZ sitt prosjekt.

Les: Marcelo Bielsa returnerte med et mildt sagt merkelig forslag etter tilbud om gigantlønn

Xavi tok ansvar for en klubb i krise da han ble utnevnt til Barcelona-manager i november 2021. De spanske gigantene hadde nettopp sparket Ronald Koeman på grunn av at laget var niende på La Liga-tabellen. – Det var uklart hvordan Xavi ville gjøre som Barca-sjef. Han er en legende for klubben, etter å ha vunnet 25 trofeer i løpet av sin tid som spiller.

Den tidligere midtbanespilleren var imidlertid relativt uerfaren når det gjaldt å lede et seniorlag. Han hadde hatt ansvaret for den qatariske klubben Al Sadd i to år da Barca ringte.

Til tross for at 43-åringen ikke har noen erfaring med å lede på toppnivå, har han gjort en kjempejobb så langt med Barca.

Forrige sesong hjalp han Blaugrana med å klatre til andreplass på tabellen. Og denne sesongen ligger de an til å bli spanske mestere for første gang siden 2018-19, da de har en ledelse på fem poeng på Real Madrid etter 19 kamper.

I tillegg hjelper Xavi Barca med å lykkes i cupkonkurranser. De slo Real Madrid 3-1 i den spanske supercupfinalen forrige måned. Og de forblir i Europa League og den spanske cupen også.

Les: Erstatteren til Wan-Bissaka sto klar for signering

Imidlertid kan Barcas fremgang under Xavi bli avsporet av Manchester Uniteds ambisiøse planer. Ten Hag planlegger å raide Barca for den tidligere Leeds-vingen Raphinha. – De økonomiske problemene til Barcelona tvinger dem til å hente inn betydelig med penger på spillersalg, de fleste tror Raphinha er øverst på salgslisten.

Den andre er enda mer problematisk for Xavi, også Sport melder at Manchester United ikke vil slå seg til ro med Raphinha, men også gå for Ansu Fati. – Manchester United har flere ganger snakket med Barcelona om å kjøpe den 20 år gamle venstrevingen og fått nei hver gang. Det er i ferd med å endre seg.

Barcelona har fått forbud mot å bruke fremtidige inntekter for å dekke inn balansen av La Liga og må gå i faktisk balanse for å kunne registrere spillere. – Det betyr spillersalg, ikke noen her og der, men massivt.

Ten Hag har et ess i ermet i form av superagent Jorge Mendes. Han kjenner begge klubbene veldig godt og vil vite hvor skoen trykker på begge sider. Transfermarkt mener Fatis verdi er omtrent 50 millioner euro, en sum som Manchester United kan komme unna med. – Årsaken til at det ikke er med er diverse småskader. Det er ingen til om at Ansu Fati kan bli en spiller i verdensklasse, men da må han holde seg på beina.

Mister Xavi begge spillere vil det være et stort slag, som vil tvinge Barcelona ut i overgangsmarkedet for erstattere, og da med lite penger å rutte med.