Benjamin Šeško er hogd ut som Erling Haaland. (foto: salzburg, twitter)

Der Jadon Sancho aldri kom i gang i sin debutsesong, løper tidligere RB Salzburg-spiller Erling Haaland ut i første Premier League-kamp og sikrer to scoringer for klubben sin. Ikke overraskende har de største klubbene fast plass på tribunen når den østerrikske klubben viser frem sine talenter. Det siste året har mye av fokuset vært rettet mot to angrepsspillere.

20-åringen Karim Adeyemi er på plass hos Dortmund fra sesongstart, der senterforwarden allerede har notert seg med cupscoring i den svartgule drakta, nå dreier alt seg om 19-åringen Benjamin Sesko.

LES: Liverpool har Nunez, City har Haaland – nå serveres spissløsningen for Chelsea

Teften til RB Salzburg har vist seg å være ekstremt god når det gjelder tenåringer i supertalentklassen som prioriterer spilletid og Champions League-billett, Sesko virker like utålmodig som Erling Haaland etter å ta komme seg opp og frem. 10 scoringer og 7 assists på 36 kamper forrige sesong var bare starten. Denne sesongen ble det først den matchvinnende scoringen i testkamp mot Liverpool, i sesongstarten i Østerrike har det blitt 2 scoringer på 3 kamper.

Ifølge Sky Sports Germany er både Chelsea og Manchester United veldig ivrige etter å signere den slovenske 19-åringen, men overgangsprosessen har tatt en ny vending. RB Leipzig henter Timo Werner fra Chelsea, men akter i tillegg å benytte seg av sine «familiebånd» til den østerrikske klubben.

Ifølge både Bild og Sky Sports Germany er Leipzig noen svinger fra å signere Sesko. Løsningen for RB Salzburg er at Leipzig signerer 19-åringen, lar Sesko bli på utleie i Salzburg og gjør seg så klar for permanent overgang til Tyskland fra sommeren 2023.

LES: Kevin de Bruyne minner oss på hva det hele dreier seg om

Red Bull-familien vet godt at Seskos markedsverdi trolig vil øke kraftig de neste sesongene. Nå er det ikke Dortmund, United eller Chelsea som skal sitte igjen med den store gevinsten.

OPPDATERT: Allerede tirsdag kom bekreftelsen på overgangen.