Fortsetter der han slapp hos Dortmund. (foto: city, twitter)

Media hadde «krise!»-overskriftene klare på tastaturet da Erling Haaland gikk ut på London Stadium i den første store testen. Vel, Community Shield-tapet mot Liverpool var Haalands første test, en test der han spilte som en nervøs debutant. Derfor var det forventninger til at Premier League-debuten kunne gå rett til fotballhelvete for 22-åringen.

Nitti minutter etter avspark på søndag hadde ekstasen spredd seg: Haaland er fortsatt den store helten, også i verdens tøffeste liga!

LES: Sky Sports: Klart for neste portugisiske landslagsspiller i Premier League

Vi elsker å hylle våre idrettshelter når de gjør jobben, og tilsvarende vise dem veien ned til kjelleren hvis de mislykkes. Erling Haaland viste med sine to scoringer at han har akklimatisert seg til Premier League, vi kunne puste lettet ut.

Da er det bare 386 mål igjen for å matche Sergio Aguero…

Vi i sporten.com lar oss selvfølgelig rive med når ekstremutøveren Haaland fortsetter å dundre på med scoringer, men minner oss selv på at 22-åringen er avhengig av at klubben han spiller for utnytter styrkene hans. Vi har sett hvordan Haaland i kamper på det norske landslaget blir helt stasjonær og ventende på ball som ikke kommer. Hos Dortmund var det full utnyttelse av farten og kraften til Haaland, hos City ser vi at Guardiola jobber med det samme.

LES: RB Leipzig-supporterne får seg en overraskelse

City-kaptein Kevin de Bruyne setter ord på Haalands status i troppen.

-Det var en god første kamp. Jeg er ikke bekymret for hvem som spiller på topp. Erling Haaland kommer til å ta gode løp og score mål. Han er her for å score mål og hjelpe laget, sier belgieren til Sky Sports etter kampen.

Når vi hører de Bruyne svare på spørsmål om fotballverdenens mest omtalte 22-åring, skjønner vi at Haaland har kommet til riktig klubb. Manchester City scorer målene, Erling Haalands jobb er å være der mulighetene kommer. Da kommer også scoringene.